Bloemenweidecursus

botu bloemenweide cursus

Meer leren over de aanleg en het beheer van bloemenweides?

De vraag naar bloemenweides neemt toe. Aanleg en beheer vragen om specialistische kennis. Deze cursus is voor hoveniers, groenmedewerkers gemeente en provincie, groenaannemers en terreinbeheerders, tuin- en landschapsontwerpers, plannenmakers, bestekschrijvers en ecologen.

 

Wat leert u:

• Wat is een bloemenweide, hoe werkt een bloemenweide?

• Voorbereidingen & onderzoek.

• De aanleg en het beheer van een bloemenweide.

• Communicatie & promotie richting belanghebbenden en omwonenden.

 

Opbouw van de cursus:

• Dagdeel buiten het groeiseizoen (theorie): Onder leiding van onze bloemenweidespecialisten leert u de basisvaardigheden voor de aanleg & beheer van een bloemenweide aan de hand van tal van praktische tips en praktijkvoorbeelden. Er is ruimte om samen te leren van de vragen en ervaringen van de cursisten.

• Dagdeel in het groeiseizoen (praktijk): We gaan onder begeleiding onze bloemenweidespecialisten  het veld in om verschillende bloemenweides en diverse beheersvormen te bekijken en te bespreken. 

 

Cursusdata:

Data en locaties zijn nog onder voorbehoud, we hanteren een minimaal 10 deelnemers per cursus. Andere data en locaties zijn te vinden op www.cruydthoeck.nl

Theorie: Donderdagmiddag 21 februari, Botanische Tuinen Utrecht

Praktijk: Donderdagmiddag 6 juni, Botanische Tuinen Utrecht

 

Kosten:

De kosten voor 2 dagdelen (1x theorie, 1x per praktijk)  zijn totaal €225,- (exclusief btw) inclusief een hapje en een drankje.

Meer informatie over de cursus, cursusdata en aanmelding, vindt u via deze link op de website van Cruydt-Hoeck.