Langlopende evenementen

botu jaarthema 2020

Jaarthema 'Takkenherrie en bladmuziek' (1 april tot 1 december)

Het jaarthema van 2020 gaat over muzikaliteit bij planten in de breedste zin van het woord. Iedereen kent wel de verhalen dat planten beter groeien als je klassieke muziek voor ze speelt en slechter als je ze blootstelt aan heavy metal. Maar klopt dit eigenlijk wel? En kunnen planten horen? Zo ja, hoe doen ze dat? Deze vraag komt aan bod tijdens de jaarexpositie, de kinderroute ‘Fluitenkruid’ en de rondwandeling door de Tuinen ‘Met de muziek mee’.
Maar ook onderwerpen zoals welke planten materiaal leveren voor muziekinstrumenten, welke plantensoorten er zijn met (een) muziek(instrument) in hun naam en welke planten zelf ‘muziek’ maken, worden besproken. Kortom: een thema waar muziek in zit!

botu jaarthema 2020

Kinderroute Fluitenkruid (1 april tot 1 december)

Een leuke en leerzame speurtocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar met als thema muziek en planten. Kosten: € 2,50.

Bekijk hier het volledige jaarpogramma.