Langlopende evenementen

botu 200 soorten groen bauer

200 soorten groen (1 maart tot 1 december)

In samenwerking met Teylers Haarlem hebben we tot het eind van het jaar in de Tropische kassen een aantal borden staan met informatie over de broers Franz en Ferdinand Bauer. Dertien van de planten die de gebroeders Bauer hebben afgebeeld, kunt u in de Tropische kassen bewonderen. Deze planten zijn voorzien van een tekstbordje met de aquarel van de beroemde botanische kunstenaars. Deze botanisch kunstenaars gebruikten duizend verschillende kleuren in hun schilderen, waaronder 200 soorten groen. Tot en met 12 mei organiseert Teylers Museum in Haarlem een overzichtstentoonstelling van de broers Bauer onder de titel ‘200 soorten groen’.

botu darwins datingbureau

Jaarthema 'Darwins Datingsbureau' (1 april tot 1 december)

Altijd al willen weten hoe planten ‘het’ doen? Dan is het Jaarthema 2019 geknipt voor u. Tijdens Darwins Datingbureau staat namelijk (een deel van) de wondere wereld van de bestuiving centraal. Planten staan verankerd in de grond en kunnen niet zomaar even een café instappen op zoek naar een liefdespartner. Daarom worden door planten allerlei ‘postiljons d’amour’ ingezet die hen helpen op het liefdespad. Denk aan wind, vogels, insecten en vleermuizen, die stuifmeel van de ene bloem naar de andere kunnen vervoeren, wat dan hopelijk leidt tot bevruchting en zaadzetting. Hoe ingenieus, complex en bedrieglijk dat te werk gaat, komt u te weten tijdens Darwins Datingbureau.

Het Jaarthema bestaat uit een tentoonstelling, een rondwandeling voor volwassenen en een kinderspeurtocht.

botu darwins datingbureau

Bloemenvriendjesroute (1 april tot 1 december)

Zoem als een bij en maak een (bijen)dansje, fladder als een vlinder van bloem naar bloem en steek je roltong uit… Tijdens de ‘Bloemenvriendjesroute’ leer je van alles over bloemen en hun vrienden. Een leuke doe-speurtocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kosten: € 2,50.

Bekijk hier het volledige jaarpogramma.