Future of Work Podcast

Future of Work Podcast

Werk verandert: innovatie, digitalisering, en globalisering beïnvloeden ons werk. Deze maatschappelijke verandering biedt kansen en brengt uitdagingen met zich mee voor de organisatie van werk. Profiteren sommigen meer dan anderen van baankansen, innovatie en veranderingen in werk-privé balans? Ontstaat er een tweedeling op gebied van sekse, leeftijd, sociale klasse, of etniciteit?

People Power maakt samen met de Future of Work Hub van de Universiteit Utrecht een reeks podcasts over de toekomst van werk. De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over werk.

De eerste twee afleveringen zijn nu te beluisteren. In november verschijnt aflevering drie.

Universiteit Utrecht onderzoekt de Future of Work

In de eerste, inleidende aflevering verkennen we het programma van The Future of Work en de belangrijke thema’s daarin. Hoe kijk je naar de toekomst, waarom is dat belangrijk, hoe onderzoek je dat, vanuit welk perspectief en met wie?

Te gast zijn prof. dr. Joop Schippers, prof. dr. Eva Knies en Thomas Martens MSc. van de Universiteit Utrecht.

Gaan banen verdwijnen? Wat kun je eraan doen?

In de tweede aflevering gaat het om de vraag wat het effect is van technologische ontwikkeling op werk. Er zijn veel verhalen in omloop over het verdwijnen van werk. Dat meer dan de helft van de banen zou verdwijnen bijvoorbeeld. Wat verwachten onderzoekers werkelijk? Wat betekent dit voor ‘een leven lang leren’ en de manier waarop je organiseert?

Te gast zijn dr. Jasmijn van Harten en prof. dr. Joop Schippers van de Universiteit Utrecht en dr. Hans Bodt, manager P&O Amphia Ziekenhuis.

Luister naar de podcast

De derde aflevering van deze podcast is in november te beluisteren. Deze aflevering gaat over de positie van oudere werknemers.

Beluister hier de podcast van The Future of Work.