16 april 2019

Video Regenerative Medicine Center Utrecht

Alle verschillende disciplines binnen Regenerative Medicine onder één dak

Nieuwsgierig naar deze samenwerking? Bekijk dan ons filmpje.

Alle experts op het gebied van regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek zitten samen op één plek op het Utrecht Science Park: het Regenerative Medicine Center Utrecht (RMCU).

Nieuwsgierig naar deze samenwerking? Bekijk dan ons filmpje waarin onderzoekers Kerstin Schneeberger en Marne Hagemeijer en longarts Karin de Winter uitleggen hoe zij in Utrecht samenwerken op het gebied van regeneratieve geneeskunde.

Regeneratieve geneeskunde

Regeneratieve geneeskunde is een veelbelovend aandachtsgebied waarbij de wetenschappers onderzoek doen met als doel de structuur en functie van beschadigde weefsels en organen te herstellen. In het lab van het RMCU werken onderzoekers vraagstellingen vanuit de kliniek uit. Ontdekkingen van het lab worden in de kliniek getoetst en toegepast. Zo draagt wetenschappelijk onderzoek bij aan het verbeteren van het leven van patiënten. Het effect van de samenwerking tussen onderzoekers en artsen op het Utrecht Science Park is uniek en toonaangevend voor regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek wereldwijd.