Selectie

Zorg, gezondheid en samenleving is een opleiding met een numerus fixus. Voor het studiejaar 2023-2024 zijn er 50 plaatsen in Utrecht.

Op 15 april 2023 gaf de opleiding de ranking voor studiejaar 2023-2024 door aan Studielink en was jouw rangnummer bekend. Wekelijks wordt hier een update geplaatst over het hoogstgeplaatste rangnummer. Op maandag 4 september is het hoogstgeplaatste rangnummer 94.

Reglement Selectie Zorg, gezondheid en samenleving

Alle voorwaarden van de selectie zijn door het College van Bestuur vastgelegd in het 'Reglement Selectie Zorg, gezondheid en samenleving 2023-2024'.

Waarom in Utrecht

De opleiding Zorg, gezondheid en samenleving in Utrecht wil graag studenten verwelkomen die bereid en in staat zijn vlot een pittige studie te doorlopen en gemotiveerd zijn om hun energie te steken in scholing in de academische taken van onderzoek en onderwijs. De opleiding is zo ingericht dat vooral studenten die stevig in hun schoenen staan en bereid zijn vroeg verantwoordelijkheid te dragen op deze gebieden, daarin worden gestimuleerd. We verwachten dat je ook kritisch naar je eigen gedrag kunt kijken, je goed kunt inleven in anderen en met veel verschillende typen mensen kunt samenwerken. Je moet openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en dus bereid zijn om te blijven leren en mee te denken. We willen dat je bewust hebt gekozen voor de Utrechtse opleiding Zorg, gezondheid en samenleving.

Selectieprocedure

De selectieprocedure van de opleiding Zorg, gezondheid en samenleving bestaat uit meerdere fases die je gaat doorlopen. In de tijdlijn vind je een beschrijving van de selectieprocedure en cruciale deadlines die je niet mag missen.

Stappenplan

De selectieprocedure voor de bacheloropleiding Zorg, gezondheid en samenleving bestaat uit een aantal stappen.

Vragen?

Als je nog vragen hebt over je inschrijfverzoek en de selectie, kijk dan eerst of je vraag in één van de categorieën hieronder beantwoord wordt. 

Staat het antwoord er niet tussen? Mail dan naar selectie.zgs@uu.nl

Numerus fixus bij de Universiteit Utrecht

De opleiding Zorg, gezondheid en samenleving is een van de zes opleidingen van de Universiteit Utrecht met numerus fixus. Dit betekent dat er een maximum aantal studenten dat ze toelaten en gaan daarvoor zelf studenten selecteren. 

MEER INFORMATIE OVER NUMERUS FIXUS BIJ DE UU