Studieprogramma

De bacheloropleiding Zorg, gezondheid en samenleving (ZGS) is een driejarige voltijdse studie en omvat 180 studiepunten. Elk studiejaar bestaat uit vier periodes van elk tien weken. In een periode volg je gedurende 8 weken twee cursussen parallel aan elkaar, gevolgd door een ‘Step-Back-Week’ en een onderwijsvrije week. Een uitzondering vormt de allereerste periode van het eerste studiejaar waarin 1 vak 8 weken lang voltijd wordt aangeboden.

    Programmatisch toetsen

    Bij ZGS gebruiken we programmatisch toetsen. Hierbij staat jouw leerproces centraal en word je beoordeeld op basis van leeruitkomsten waarin je je het gehele jaar kunt ontwikkelen. 

    Begeleiding

    Elke student krijgt een mentor toegewezen. Elke mentor heeft 6-8 studenten. De student en mentor hebben op regelmatige basis contact met elkaar over de studievoortgang. Ook persoonlijke aspecten kunnen hierbij aan bod komen, eventueel ondersteund door de studieadviseur. De studieadviseur heeft de bevoegdheid om in bepaalde gevallen uitzonderingen op het toetsingsbeleid toe te staan als de persoonlijke situatie van de student daarom vraagt. 

    BSA

    Aan het eind van het eerste studiejaar ontvangt elke student een bindend studieadvies (BSA). Je moet minstens 45 van de 60 studiepunten van de bachelor Zorg, gezondheid en samenleving behaald hebben om door te mogen gaan met je studie.

    Cursussen en inhoudelijke thema’s

    Het programma bestaat uit verplichte vakken en is opgebouwd uit samenhangende cursussen rondom vier thema’s:
    •    Basissystemen van lichaam en gezondheid, zoals ‘Vergelijkende bouw en functie’
    •    Persoonlijke en professionele ontwikkeling, zoals ‘Kwantitatief denken voor health professionals’
    •    Verkenning samenleving, zoals ‘Zorgsystemen in een veranderende samenleving’
    •    Technologie & interventiemogelijkheden, zoals ‘Gezondheidszorg en technologie’

    In het laatste jaar wordt het tweede semester gebruikt voor het volgen doen van een Societal Challenge en voor het volgen van minoren en/of keuzevakken.