Meeloopdagen

Tijdens de meeloopdag loop je samen met andere deelnemers mee met wiskundestudenten. De dag begint met een introductiepraatje van de studieadviseur. Daarna volg je een hoorcollege van een eerstejaarsvak en krijg je de gelegenheid vragen te stellen aan andere studenten tijdens de lunch, gevolgd door een kleine rondleiding. De dag eindigt met een werkcollege, waarin je zelf aan de slag gaat met wiskundeopgaven.

Meeloopdag dubbele bachelor

Het is ook mogelijk om een meeloopdag Wiskunde te combineren met een meeloopdag Natuur- en sterrenkunde.

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers die (bij voorkeur) een Bachelor Open Dag hebben bezocht en die serieus overwegen Wiskunde in Utrecht te gaan studeren.

Hoe en wanneer (online) meelopen?

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed kunt oriënteren, hebben we een (online) meeloopdag ontwikkeld. Je volgt samen met andere studiekiezers een hoor- en/of minicollege, een (computer)practicum en staat studentvoorlichter Raoul Buist voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook kun je bij vragen over deze studie terecht bij de Unibuddy en de studieadviseur.

Data eerstvolgende meeloopdagen zijn:

Wiskunde  

Dubbele bachelor
Natuur- en Wiskunde 

  • nieuwe data volgen in september/ oktober
  • nieuwe data volgen in september/ oktober

Aanmelden

Je kunt je tot 1 week voor de meeloopdag aanmelden. Als je je na de sluitingsdatum aanmeldt, kom je op de reservelijst terecht.

Meer informatie

Neem contact op met de coördinator meeloopdagen Raoul Buist.

U-Talent Masterclasses

Zit je in de bovenbouw van het vwo en ben je op zoek naar extra verdieping? Dan kun je (online) masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht. Masterclasses bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies, waarbij:

  • Je 1 of 2 dagen diep op een bepaald onderwerp in gaat; 
  • Je scholieren (online) ontmoet met dezelfde interesse; 
  • Je de universiteit ontdekt; 
  • Masterclasses kunnen helpen bij je studiekeuze of profielwerkstuk.