Waarom in Utrecht

Vrijheid

Aan geen andere universiteit krijg je zoveel vrijheid om op het gebied van taal en cultuur je eigen studieplan samen te stellen. Ongeveer tweederde van je studieprogramma is vrij in te vullen. De kunst is natuurlijk een samenhangend en relevant programma te kiezen.

Dat ik straks afstudeer met een pakket dat ik zelf samengesteld heb en waar ik zelf verantwoordelijk voor ben geweest; dat vind ik het leukste.
Rhea van der Dong, student Taal- en cultuurstudies

Hulptroepen

Tijdens je studie is een heel team aan hulptroepen beschikbaar om je bij het keuzeproces te begeleiden: tutoren en studieadviseurs in je eerste jaar, en in latere jaren ook nog hoofdrichtingsadviseurs.

Studievereniging Alias

Alias is de studievereniging voor studenten Taal- en cultuurstudies. Alias vormt met haar bestuurskamer, stamkroeg en talloze activiteiten dé ontmoetingsplek voor TCS'ers. Ook biedt Alias voor de meeste vakken studieboeken aan tegen een flinke korting. Daarnaast organiseren ze buitenlandse reizen, een ouderdag, theaterbezoeken, een open podium en feesten.

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij de opleiding Taal- en cultuurstudies in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van Taal- en cultuurstudies.

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domtoren, Utrecht