Toelating en inschrijven

Op deze pagina kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om erachter te komen of je toelaatbaar bent voor de opleiding Taal- en cultuurstudies en wat je nodig hebt om je aan te melden.

Toelating

Bekijk hier of je toelaatbaar bent voor deze opleiding. Kies daarvoor de situatie die voor jou geldt.

Wat heb je voor diploma?

Inschrijven

Bekijk hier hoe jij je kan inschrijven voor deze opleiding.

Ik wil mij inschrijven met een:

Matching

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past. Daarom is matching een verplicht onderdeel van je inschrijving. Zo kunnen jij en de opleiding nagaan of jullie bij elkaar passen. Tijdens een matchingsdag ervaar je hoe het is om student Taal- en cultuurstudies te zijn. Je volgt bijvoorbeeld college, leest een aantal artikelen en maakt (in groepjes) een opdracht. De dag is daarnaast natuurlijk dé manier om alvast kennis te maken met docenten, studenten en je toekomstige studiegenoten. De matching is overigens niet bindend; uiteindelijk bepaal je zelf of je start met de opleiding.

Woon je in het buitenland of op Aruba, Bonaire, Curacao, Sint-Eustatius of Sint-Maarten, dan is deelname aan matching niet verplicht. We willen je wel graag kennis laten maken met TCS en organiseren daarom een aparte kennismaking/matching. Neem contact met ons op als je hieraan wilt deelnemen. Je bent van harte welkom!

Hoe ziet onze matching eruit?

Keuze gemaakt?

Wil je de bacheloropleiding Taal- en cultuurstudies gaan volgen? Wat leuk! Dan doe je eerst een inschrijvingsverzoek via Studielink.

Studenten lezen een boek
Foto: Tim Vermeire