Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de opleiding Taal- en cultuurstudies (TCS). Je kan een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je ook de ervaringen van studenten bekijken die zelf de opleiding volgen.

Kom naar de open dag

Foto: Tim Vermeire

Bezoek de Bachelor Open Dag en maak kennis met Taal- en cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht. Meld je aan en bekijk de uitlegvideo over de opleiding, bezoek de informatiemarkt waar je al je vragen kunt stellen aan docenten en studenten of geef je op voor de campustour, een rondleiding door de historische binnenstad. Je kunt ook meer informatie krijgen over financiën, studiekeuze, honours, matching, studeren met een functiebeperking, cultuur, sporten en meer. Zo zie je of TCS voor jou de goede keus is.


Volgende Bachelor Open Dagen

Wil je weten of een bacheloropleiding aan de Universiteit Utrecht iets voor jou is? Bezoek onze Bachelor Open Dagen op vrijdag 17 november en/of zaterdag 18 november. Lees meer over de Bachelor Open Dagen in november.

motionmailapp.com

Herinner mij

Klik op de onderstaande button om een e-mail te ontvangen zodra je je kunt aanmelden voor de Bachelor Open Dagen.

Herinner mij

Een dag meelopen

Foto: Tim Vermeire

Wil je weten hoe het is om Taal- en cultuurstudies te studeren in Utrecht? Kom dan een dagje meelopen. Je volgt een of meerdere colleges en krijgt uitgebreid de kans om te praten met studenten en docenten. Je kunt als je dat leuk vindt ook op bezoek gaan bij Studiestichting Alias

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 5- of 6-vwo’ers, studieoverstappers en HBO-studenten die een universitaire studie overwegen en die al eerder een Open Dag hebben bezocht en serieus overwegen om te kiezen voor Taal- en cultuurstudies in Utrecht. Na je inschrijving voor een studie aan de Universiteit Utrecht doe je ook nog mee aan een matchingstraject, waarmee je kunt toetsen of de studie echt bij je past.

Wanneer?

Leuk dat je interesse hebt in een meeloopdag! Houd deze pagina goed in de gaten voor de meeloopdagen van collegejaar 2023-2024 of mail via onderstaande link de studieadviseurs met speciale verzoeken.

Mail voor een afspraak

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding Taal- en cultuurstudies een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.

Uiteindelijk kon ik mijn passie voor verhalen en mijn interesse in hoe verhalen effect hebben op mensen (en andersom) beter kwijt in de hoofdrichting Religie en cultuur. Daar was ik zonder dat eerste oriëntatiejaar nooit terechtgekomen.

Welmoed Wagenaar, alumna