Topopleiding
Keuzegids 2022 Topopleiding

Spaanse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht is in de Keuzegids 2022 uitgeroepen tot de beste van Nederland.

Wereldtaal

Een officiële taal in meer dan twintig landen. Met Spaans kun je jezelf verstaanbaar maken bij een groot deel van de wereldbevolking. Maar de taal geeft je ook toegang tot de rijke cultuur en literatuur van de Spaanstalige landen. 

Meer dan een vakantiebestemming

Zon, zee, strand. Spanje is meer dan een vakantiebestemming. Dus jij wilt niet alleen maar een woordje Spaans spreken. Je houdt van lezen en hebt een brede belangstelling voor Spanje en Latijns-Amerika. 

Van Latijn tot nu 

Je leert vanaf het begin de Spaanse taal spreken, verstaan, lezen en schrijven. Daarnaast onderzoek je de taal zelf. Hoe zit de taal in elkaar? Welke varianten zijn er? Je maakt bijvoorbeeld kennis met dialecten in Spanje en Latijns-Amerika en je leert over de andere talen die daar gesproken worden. En je bestudeert de geschiedenis van de taal. Van Latijn tot nu. 

Literaire geschiedenis

Heb je De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón gelezen? Of Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez? Tijdens je studie behandel je de belangrijkste schrijvers en stromingen van de Spaanstalige literatuur. De verhalen leer je analyseren en plaatsen in hun tijd. Dat betekent dat je ook in de geschiedenis duikt. Van de Romeinen en Arabieren tot en met de Franco-dictatuur en de rol van Spanje in het moderne Europa. En vanaf de ontdekking van Latijns-Amerika door Columbus in 1492. 

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
  • Spaans
  • Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2022-2023): € 2.209
  • Instellingstarief 2022-2023: € 9.895 (EU), € 11.000 (niet-EU)
Aangeboden door:
Geesteswetenschappen
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BA (Bachelor of Arts)
Croho-code:
56810