Ervaar de opleiding

Ben je ge├»nteresseerd in de opleiding Sociologie en wil je nader kennis met ons maken? Bekijk dan hier wanneer we een Open dag organiseren. Ook kan je bij Sociologie een dagje meelopen. Zo kun je toetsen of deze opleiding echt iets is voor je. Benieuwd naar de ervaring van huidige en oud-studenten? Bekijk dan de video's, lees hun verhalen of stel je vragen via de chatfunctie.

Open dag

Tijdens de Open dag van de UU kun je op verschillende manier kennismaken met de opleiding Sociologie, de docenten en de studenten. Je kunt je alvast online ori├źnteren door onze videopresentatie te bekijken en met studenten te chatten.

Als je ons bezoekt op de Open dag, vind je ons op de informatiemarkt. Daar kun je je vragen stellen aan docenten en studenten. Daarnaast kun je je aanmelden voor een presentatie over de opleiding.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen zijn op:

  • Woensdag 16 oktober (online)*
  • Vrijdag 15 november (op locatie)*
  • Zaterdag 16 november (op locatie)

*Deelname van deze opleiding is nog niet bevestigd.

Ongeveer 2.5 week van tevoren maken we het programma bekend.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE VOOR 16 OKTOBER (ONLINE)
HOUD MIJ OP DE HOOGTE VOOR 15 + 16 NOVEMBER

Na de Open dag

Heb je bij een Open dag kennisgemaakt met de opleiding Sociologie en wil je ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Dan kun je een keer meelopen.

Meelopen bij Sociologie

Onder begeleiding van een aantal sociologiestudenten volg je een hoorcollege van een cursus en neem je deel aan een werkgroep waarin een opdracht wordt uitgewerkt. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid om te praten met studenten. Zo krijg je een nog beter beeld van onze opleiding en de universiteit zelf.

Voor wie?

De meeloopdagen zijn bedoeld als aanvulling op de Open dag. We raden je dus aan om eerst de Open dag te bezoeken en vervolgens een meeloopdag te volgen.

Volgende meeloopdag(en)

De volgende meeloopdagen zijn gepland in november 2024.

Locatie

Utrecht Science Park (De Uithof).

Hou me op de hoogte

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom Sociologie in Utrecht een goede keuze is. In onderstaand filmpje en verhaal delen onze studenten hun persoonlijke ervaringen.

In deze video vertelt (inmiddels oudstudent) Lisa van der Meulen over haar ervaring met de opleiding Sociologie.