Ervaar de opleiding

Ben je geïnteresseerd in de opleiding Sociologie en wil je nader kennis met ons maken? Bekijk dan hier wanneer we een Open dag organiseren. Ook kan je bij Sociologie een dagje meelopen. Zo kun je toetsen of deze opleiding echt iets is voor je. Benieuwd naar de ervaring van huidige en oud-studenten?  Bekijk dan de video's, lees hun verhalen of stel je vragen via de chatfunctie.

Open dag

Tijdens de Open dag van de UU kun je op verschillende manier kennismaken met Sociologie, de docenten en studenten. Je kan je alvast online oriënteren door onze videopresentatie te bekijken, deel te nemen aan een live presentatie en met studenten te chatten.

Als je ons bezoekt op de Open dag, vind je ons op de informatiemarkt. Daar kan je je vragen stellen aan docenten en studenten. Daarnaast kan je je aanmelden voor een presentatie over de opleiding en een algemene rondleiding over de campus.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen waar je kunt kennismaken met deze opleiding zijn:

  • woensdag 1 november (online)
  • vrijdag 17 november (op locatie)
  • zaterdag 18 november (op locatie)
Houd mij op de hoogte

Na de Open dag

Ben je na de kennismaking op de Open Dag enthousiast geraakt over de opleiding, maar wil je toch nog meer informatie? Bekijk dan de mogelijkheden voor een dagje meelopen. Zo krijg je een nog beter beeld van onze opleiding en de universiteit zelf.

Meelopen bij Sociologie

De beste manier om een beter beeld te krijgen van hoe het is om sociologie te studeren in Utrecht is om een dagje mee te lopen! Zo kun je zelf ervaren hoe het is om sociologiestudent te zijn.

Bij de meeloopdag woon je een hoorcollege bij van een van onze vakken, samen met een grote groep sociologie studenten. Hierna krijg je een korte rondleiding over Utrecht Science Park langs alle gebouwen en plekken die relevant zijn voor onze Sociologiestudenten. Daarna woon je een soort 'mini-werkgroep' bij, gegeven door huidige sociologiestudenten. Hier krijg je informatie over de opleiding en maken jullie samen een kleine werkgroep opdracht om een beeld te krijgen van wat je bij Sociologie doet.  Je krijgt hierbij alle ruimte om je vragen te stellen over Sociologie, de Universiteit, en het studentenleven aan onze Studentambassadeurs.

Volgende meeloopdag(en)

Maandag 28 november (middag).

Locatie

Utrecht Science Park (De Uithof).

Meld je aan voor de meeloopdag

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom Sociologie in Utrecht een goede keuze is. In onderstaande video en verhaal vertellen onze studenten over hun persoonlijke ervaring met Sociologie aan de UU.

In deze video vertelt (inmiddels oudstudent) Lisa van der Meulen over haar ervaring met de opleiding Sociologie.