Extra uitdaging

Een universitaire studie is afwisselend en uitdagend. Maar omdat mensen verschillen, bieden we een honoursprogramma aan studenten die nóg meer verbreding en verdieping willen en aankunnen. Wil jij meer uit je studie halen en je talenten optimaal ontwikkelen? Dan is het Geosciences Honours College misschien iets voor jou.

  Omarm je nieuwsgierigheid

  De Universiteit Utrecht biedt diverse honoursprogramma's voor studenten die op zoek zijn naar extra kansen om hun nieuwsgierigheid te voeden en zich persoonlijk te ontwikkelen. Honoursprogramma's worden gevolgd naast de reguliere bacheloropleiding. Er zijn zowel facultaire als universiteitbrede honoursprogramma's.

  Facultaire honoursprogramma

  Facultaire honoursprogramma's bieden meer diepgang in je eigen vakgebied. Hier krijgen studenten de gelegenheid om zich meer te concentreren op persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen hun eigen discipline. Informatie over facultaire honoursprogramma's vind je op deze pagina.

  Het Geosciences Honours College is een unieke kans om:

  • je verder te verdiepen: duik nog dieper in onderwerpen uit de bachelor
  • je verder te verbreden: durf over de grenzen van je bachelor heen te kijken
  • en je extra te ontwikkelen: sta stil bij en werk aan je talenten en ambities

  Universiteitsbrede honoursprogramma's

  In deze interdisciplinaire programma’s krijgen studenten de kans om hun diverse interesses te verkennen terwijl ze samenwerken met studenten uit verschillende vakgebieden aan uiteenlopende maatschappelijke en academische vraagstukken. Hiermee ontwikkelen studenten de vaardigheid om complexe maatschappelijke kwesties te benaderen vanuit een breder perspectief. In een steeds meer onderling verbonden wereld is het vermogen om samen te werken met mensen uit diverse vakgebieden een essentiële vaardigheid. Na voltooiing van deze honoursprogramma’s ontvangen de studenten een honourscertificaat tijdens een feestelijke ceremonie. De volgende programma's worden aangeboden:

  Voor meer informatie over honours programma's aan de UU, ga naar de Honours College website, de honours Instagram of stuur een e-mail naar honourscollege@uu.nl.