Educatieve minor

Lijkt het je leuk om les te geven en wil je jouw kennis en passie voor je vak graag delen? Dan is de educatieve minor iets voor jou! 

Net als bij andere bètavakken dreigt er bij scheikunde een lerarentekort. Behalve dat er voldoende leraren zijn, is het belangrijk dat er scheikundigen met een universitair diploma voor de klas staan. De theoretische kennis, ervaringen met de universiteit en het onderzoek zijn namelijk ontzettend waardevol.

Zo werkt het

Je leert tijdens deze minor hoe jouw ‘schoolvak’ in elkaar zit en hoe je een interessante les geeft. Naast de theorie loop je stage op een school. De minor bereidt je ook voor op andere vormen van educatie, zoals het geven van trainingen en workshops.

Met deze minor ben je met je bachelordiploma bevoegd om les te geven in het vmbo-t en de onderbouw van havo en vwo. Het enige wat je hoeft te doen om je bachelordiploma te combineren met een lesbevoegdheid is in de vrije ruimte van je bachelor de eductieve minor te kiezen. Deze duurt een half jaar.

Ben je al student en heb je deze minor niet gekozen? Dan zijn er altijd nog mogelijkheden voor het behalen van een onderwijsgraad als masterstudent.