Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de opleiding Religiewetenschappen in Utrecht. Zo kun je een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je de ervaringen bekijken van studenten die de opleiding zelf volgen.

Kom naar de open dag

Rebecca vertelt je hoe het is om te studeren in de Utrechtse binnenstad

Bezoek tijdens de Open Dag de informatiemarkt waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten, geef je op voor de campustours of volg een hoorcollege en/of proefcollege. Je kunt ook informatie krijgen over financiën, hulp bij je studiekeuze, het Honours Programme, studeren met een functiebeperking, topsport en meer.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen waar je kunt kennismaken met deze opleiding zijn op:

  • Woensdag 16 oktober (online)*
  • Vrijdag 15 november (op locatie)
  • Zaterdag 16 november (op locatie)

*Deelname van deze opleiding is nog niet bevestigd.

Ongeveer 2.5 week van tevoren maken we het programma bekend.

Houd mij op de hoogte voor 16 oktober (online)
Houd mij op de hoogte voor 15 + 16 november

Proefstuderen

Wil je weten hoe het is om Religiewetenschappen te studeren in Utrecht? Neem dan vóór je aanmelding deel aan een meeloopdag. Na je aanmelding ga je meedoen aan matching.

Meeloopdagen

Tijdens een meeloopdag kijk je een dagje mee met een huidige student en volg je een of meerdere colleges. Daarnaast krijg je uitgebreid de kans om te praten met studenten en docenten. Ook maak je kennis met de studievereniging van de opleiding, Studievereniging Aladdin. Je bent welkom als 5- of 6-vwo'er, studieoverstapper of HBO-student en als je al eens een Open Dag hebt bezocht.

Matching

Na je inschrijving doe je ook mee aan een matchingstraject. Dit lijkt op een meeloopdag, maar is verplicht en de laatste officiële check of de opleiding bij je past. Je bestudeert thuis lesstof, maakt opdrachten, volgt in Utrecht een college en maakt een toets. Daarna krijg je een niet-bindend advies of de studie goed bij je past. Het is dé plek om je medestudenten (en docenten) alvast te leren kennen. 

Aanmelden meeloopdagen

Leuk dat je interesse hebt in een meeloopdag! Je bent het hele jaar door (van september tot juni) welkom voor een kijkje achter de schermen via onze studievereniging Aladdin. Heb je vragen? Mail dan het onderwijssecretariaat via onderstaande button.

MELD JE AAN
VRAGEN

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding Religiewetenschappen een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.

Ik zit altijd in de colleges met een fijn gevoel, omdat mijn hart in de religiewetenschappen ligt. Bovendien kom je in aanraking met veel verschillende mensen en geloofsovertuigingen. De kracht van Religiewetenschappen is dat het je aan het denken zet.

Roos Monshouwer, student