Meeloopdagen

Heb je een Bachelor Open Dag bezocht en overweeg je hierna serieus de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid, meld je dan aan voor een meeloopdag. Je wordt ontvangen door studentvoorlichters, je kunt je vragen over de studie stellen en gaat zelf aan de slag met het oplossen van een casus. Ook zie je de lokalen waar je werkgroepen zal volgen en bezoek je onder andere de Juridische Studievereniging Utrecht (JSVU). Je krijgt in een groep van ongeveer 15-20 scholieren uitgebreid de kans om na te praten met studenten om te bepalen of de studie Rechtsgeleerdheid een goede keus voor jou is. 

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers die serieus overwegen rechten te gaan studeren. Heb jij de brochure aangevraagd, de website bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is een meeloopdag het moment om te ervaren of Rechtsgeleerdheid bij jou past. Anders dan bij een open dag, waar je ook één van je ouders of klasgenoten mee naartoe kunt nemen, is het bij een meeloopdag niet de bedoeling dat je iemand meeneemt. We verwachten van alle deelnemers aan de meeloopdag dat ze actief meedoen tijdens het programma.

Aanmelden

Als je dit aanmeldformulier invult, dan ontvang je een uitnodiging voor de eerstvolgende meeloopdag van de opleiding Rechtsgeleerdheid. Utrecht. Denk je dat het Utrecht Law College (ULC) jou meer te bieden heeft en wil je een dagje meelopen met ULC studenten? Bekijk dan informatie over de ULC meeloopdag.  

Let op: De meeloopdagen worden georganiseerd van september tot mei. In mei tot en met augustus zijn er dus geen meeloopdagen.

Meer informatie

Als je nog vragen hebt over de meeloopdag van Rechtsgeleerdheid, dan kun je mailen naar student Merel IJpelaar (M.M.P.E.IJpelaar@uu.nl). 

U-Talent Masterclasses

Zit je in de bovenbouw van het vwo en ben je op zoek naar extra verdieping? Dan kun je masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht. Masterclasses bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies, waarbij:

  • Je 1 of 2 dagen diep op een bepaald onderwerp in gaat; 
  • Je scholieren ontmoet met dezelfde interesse; 
  • Je de universiteit ontdekt; 
  • Masterclasses kunnen helpen bij je studiekeuze of profielwerkstuk.