Waarom in Utrecht

Als je kiest voor het Utrecht Law College dan:

  • volg je zes vakken in een honoursvariant;
  • heb je veel ruimte om je eigen keuzes te maken en te ontdekken waar jouw talenten liggen;
  • maak je deel uit van een hechte gemeenschap waaraan je actief bijdraagt;
  • volg je aanvullende modules die je ook zelf organiseert;
  • bezoek je o.a. rechtbanken en advocatenkantoren;
  • volg je gastcolleges op het gebied van nieuwe juridische ontwikkelingen en vaardigheden zoals pleiten, juridisch schrijven en onderhandelen.

Studeren in de binnenstad

Het Utrecht Law College is gevestigd in de binnenstad aan het Janskerkhof. Het monumentale oude pand is –na een grondige renovatie- begin 2016 opnieuw in gebruik genomen en beschikt over alle moderne faciliteiten en lichte onderwijsruimtes.

Honours

Het Utrecht Law College is een honoursprogramma. Honoursonderwijs is speciaal voor gemotiveerde, creatieve en ambitieuze studenten. Haal je makkelijk hoge cijfers, ben je proactief, wil je het beste uit jezelf halen en kijk je graag over grenzen heen, dan is dit type onderwijs geschikt voor jou. 

Studievereniging

Het Utrecht Law College bestaat uit twee colleges. Elk college heeft zijn eigen studievereniging met leden die hecht met elkaar optrekken. Je doet mee aan allerlei activiteiten en je mag die ook zelf organiseren. Denk aan studiegroepen, symposia, lezingen over actuele thema’s, excursies en buitenlandreizen. Hierbij kun je rekenen op de enthousiaste steun van de docenten die verbonden zijn aan het Utrecht Law College. De studenten organiseren de modules die het Utrecht Law College zo uniek maken: reeksen bijeenkomsten waarbij studenten zich extra verdiepen in een bepaald onderwerp dat verband houdt met de studie.

De studieverenigingen van het Utrecht Law College zijn Sirius en Tilia. Daarnaast is er de algemene studievereniging voor alle rechtenstudenten, de JSVU. Hieronder vind je een overzicht van de overige juridische studieverenigingen van de opleiding Rechtsgeleerdheid in Utrecht:

Het onderzoek van Rechtsgeleerdheid

Bij het Utrecht Law College krijg je intensieve begeleiding door vakdocenten. Sommige namen zullen je bekend voorkomen, bijvoorbeeld omdat zij betrokken zijn bij grote rechtszaken of omdat zij regelmatig hun mening op tv of op de radio geven. De meeste docenten doen ook onderzoek en hebben literatuur geschreven die je in je opleiding terugziet. In ons onderzoek hebben we bewust gekozen voor bepaalde zwaartepunten en thema’s, zodat we met de kennis van vandaag actief bijdragen aan het recht van morgen.

Naar het buitenland

De wereld om ons heen wordt steeds internationaler. Wij stimuleren je om je opleiding een internationale dimensie te geven. Je krijgt een aantal Engelstalige vakken en je kunt daarnaast kiezen uit een groot aanbod van vakken die je soms samen met buitenlandse medestudenten volgt. De Utrechtse rechtenopleiding heeft ook een uitgebreid internationaal uitwisselingsprogramma. Wil je meer weten? Kijk dan op deze pagina over studeren in het buitenland.