Ervaringen

 • Bij het Utrecht Law College leer je veel meer dan alleen dat wat in de boeken staat

  Tijdens de oefenrechtbank in je eerste jaar leer je een pleidooi op te stellen aan de hand van een echt dossier en dit te bepleiten voor een rechtbank. Via lezingen, symposia en verdiepings-
  onderwijs verkrijg je kennis die niet in je vakkenpakket is opgenomen. Professionals die ik heb horen spreken het afgelopen jaar waren onder andere een rechtbanktekenaar, een lijkschouwer, een explosievenexpert, een officier van justitie en zelfs Jan Terlouw. Al die sprekers hebben een andere invalshoek op het recht waardoor je steeds opnieuw geïnspireerd raakt. Door deel te nemen aan commissies leer je hoe het is om evenementen te organiseren, samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Het geeft een ontzettend trots en voldaan gevoel wanneer je zelf met succes een feest of module hebt georganiseerd waar enthousiast op wordt gereageerd. 

  Het Utrecht Law College biedt veel kansen voor de toekomst. In je eerste jaar bezoek je advocatenkantoren en kun je een ministage lopen bij bijvoorbeeld het Openbaar Ministerie of het College voor de Rechten van de Mens. Het ULC zorgt daarmee niet alleen voor een goede verbinding tussen je studieboek en de praktijk, maar ook tussen je studie en je verdere carrière. Maar het mooiste aan het Utrecht Law College zijn absoluut de studenten. Zij zijn het creatieve brein achter alle evenementen die binnen het ULC worden georganiseerd. Dit idee van onderwijs voor én door gemotiveerde studenten is bij mijn keuze voor het ULC de doorslaggevende factor geweest. Doordat je je twee jaar lang in dezelfde werkgroep bevindt, ontstaat er daarnaast een hechte en vertrouwde groep waarin studenten en docenten betrokken zijn bij elkaar, en waar ruimte is voor discussie en voor het maken van fouten.

  Philippine Veerman

 • Je krijgt binnen het ULC de ruimte om eigen initiatieven en ideeën aan te dragen

  Op de middelbare school wist ik al vrij snel dat ik Rechtsgeleerdheid wilde gaan studeren. Daarnaast zocht ik een studie waar ik extra zou worden uitgedaagd. Ik kwam bij het Utrecht Law College terecht. Na de Bachelor Open Dag en een meeloopdag was mijn keuze definitief gemaakt.

  Inmiddels ben ik ouderejaars student aan het Utrecht Law College en heb ik geen enkele dag spijt gehad van mijn keuze. Het ULC biedt je veel kansen om je te ontwikkelen als persoon. De modules, de extra lezingen, de betrokken docenten en de speciale studieverenigingen zorgen ervoor dat je vanaf dag één gemotiveerd en geïnspireerd raakt om extra uit jezelf en uit je studie te halen. Vanaf het eerste jaar krijg je de mogelijkheid om stage te lopen bij een juridische instantie, bijvoorbeeld een groot advocatenkantoor. Daarnaast heb je in het eerste jaar al een oefenrechtbank in een echte rechtbank. Je krijgt binnen het Utrecht Law College ook de ruimte om eigen initiatieven en ideeën aan te dragen. Zo heb ik een nieuwe commissie opgericht; de Debat- en pleitcommissie. Deze commissie organiseert debattrainingen en doet mee aan pleitwedstrijden. Het Utrecht Law College heeft mij veel gebracht: nieuwe vrienden, een groot netwerk en veel arbeidsmarktoriëntatie. Ik ga elke keer nog met veel plezier naar het rechtenpand in de binnenstad om het recht te bestuderen en bediscussiëren met mijn docenten en medestudenten. Het Utrecht Law College heeft hier een hele grote rol in gespeeld.

  Tony Barshini

 • Wat ik bijzonder vind aan het ULC, is dat het je erg veel kansen biedt

  Na een half jaar rechtsgeleerdheid te hebben gestudeerd, heb ik de overstap naar het ULC gemaakt. Ik merkte meteen dat de werkgroepen hecht zijn; iedereen kent elkaar en je weet wat je van elkaar kan verwachten. Daarnaast heerst er een fijne sfeer. Doordat je op het ULC in ieder geval tijdens de eerste twee jaar van je studie met dezelfde werkgroep blijft, leer je elkaar goed kennen. Wat ik bijzonder vind aan het ULC, is dat het je erg veel kansen biedt. Je hebt allerlei mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Er zijn een paar verplichte evenementen maar meestal kan je zelf kiezen. Zo kan je deelnemen aan commissies, een groot advocatenkantoor bezoeken of een mooie studiereis maken met je studiegenootjes. Je hebt genoeg ruimte om je eigen draai te geven aan je studie en aan je studentenleven. Het ULC heeft mij geholpen om bepaalde aspecten beter in perspectief te plaatsen. Het verdiepende onderwijs, maar ook de extra activiteiten hebben hier aan bijgedragen. Daarnaast heeft het mij veel gezellige avonden, activiteiten en leuke vrienden opgeleverd!

  Paula Lozada