Selectie

Rangnummers

Iedere week vind je hier een update m.b.t. de rangnummers.

Op maandag 22 juli zijn de rangnummers t/m 805 toegekend.

Psychologie is een opleiding met een numerus fixus. Voor het studiejaar 2024-2025 zijn er 600 plaatsen in Utrecht. Dat kan betekenen dat niet iedereen die Psychologie in Utrecht wil studeren, kan worden toegelaten. Toelating is alleen mogelijk op basis van selectie in combinatie met de juiste vooropleiding. Op deze pagina kun je alles lezen over de selectieprocedure en -criteria.

Selectieprocedure

De selectieprocedure van de opleiding Psychologie bestaat uit meerdere fases die je stap voor stap doorloopt. In de tijdlijn vind je een beknopte weergave van de selectieprocedure en de bijbehorende deadlines. In het stappenplan vind je de uitgebreide informatie over de selectieprocedure.

Stappenplan

Van aanmelding tot hopelijk een plek bij de opleiding dien je zes stappen te doorlopen.

Selectiecriteria

Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding Psychologie dien je aan zowel de toegangseisen voor deze opleiding als de selectiecriteria te voldoen. Deze criteria staan hieronder beschreven.

Vragen?

Als je nog vragen hebt over je inschrijfverzoek, de selectieprocedure of -criteria, kijk dan eerst of je vraag in een van de categorieën hieronder beantwoord wordt.

Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op: selectiepsychologie@uu.nl. Je kunt ook bellen 030-2531785. We zijn telefonisch bereikbaar tussen 10:00-15:00 op maandag, dinsdag en donderdag.