Mogelijke beroepen

Wat kun je met een academisch diploma?

Anders dan bij beroepsopleidingen word je op de universiteit niet opgeleid voor een specifiek beroep. Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over een academisch werk- en denkniveau beschikt. Na afronding van je bacheloropleiding en aansluitende master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Je kunt door in de wetenschap of je zoekt een baan in de psychologische beroepspraktijk of de gezondheidszorg. Je kunt ook een vervolgopleiding kiezen in de gezondheidszorg, de kinder- en jeugdzorg of het organisatie- en advieswerk. Het ligt er maar net aan in welke richting jij je hebt gespecialiseerd.

Promoveren

Wanneer je je masterprogramma hebt afgerond en je zeker weet dat je verder wilt als onderzoeker, kun je ervoor kiezen om te promoveren in jouw vakgebied. Een promotietraject duurt vier jaar en wordt afgesloten met een proefschrift waarmee je promoveert tot doctor (dr.). Promovendi - ook wel PhD's genoemd - leveren een belangrijke bijdrage aan het Utrechtse onderzoek.

 

Voorbereiden op de arbeidsmarkt

What's Next?!

Ieder jaar organiseert de faculteit Sociale Wetenschappen het evenement What’s Next?! om je te helpen met het oriënteren en voorbereiden op vervolgstudies, stages en de arbeidsmarkt. Gedurende twee weken kun je allerlei gratis workshops bijwonen waarin je begeleiding krijgt bij het plannen van je toekomst en nieuwe skills leert die goed van pas kunnen komen na je studie. Houd de What’s Next?! web-pagina in de gaten voor meer informatie over de volgende editie van dit evenement.