Ervaar de opleiding

Ben je geïnteresseerd in de opleiding Psychologie en wil je nader kennis met ons maken? Bekijk dan hier wanneer we een Open dag organiseren. Ook kan je bij Psychologie een dagje meelopen. Zo kun je toetsen of deze opleiding echt iets is voor je.

Open dag

Tijdens de Open dag van de UU kun je op verschillende manier kennismaken met Psychologie, de docenten en studenten. Je kan je vast online oriënteren door onze videopresentatie te bekijken, deel te nemen aan een live presentatie en met studenten te chatten. Je kunt ook deelnemen aan een Q&A-sessie.

Als je ons bezoekt op de Open dag, vind je ons op de informatiemarkt. Daar kan je je vragen stellen aan docenten en studenten. Daarnaast kan je je aanmelden voor een presentatie over de opleiding en een algemene rondleiding over de campus.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen zijn op:

  • woensdag 1 november (online)*
  • vrijdag 17 november (op locatie)*
  • zaterdag 18 november (op locatie)

*Deelname van deze bacheloropleiding is nog niet bevestigd voor deze data. 

Houd mij op de hoogte

Na de Open dag

Weet je na de kennismaking op de Open Dag (bijna) zeker dat Psychologie studeren in Utrecht iets voor jou is, maar wil je toch nog meer informatie? Bekijk dan de mogelijkheden voor een dagje meelopen. Zo krijg je een nog beter beeld van onze opleiding en de universiteit zelf.

Meelopen bij Psychologie

Wil je weten of de opleiding Psychologie in Utrecht iets voor jou is? Ben je benieuwd naar het campusleven? Kom dan een keer een dag meelopen.

Georganiseerd door studenten

De meeloopdag wordt geheel onafhankelijk georganiseerd door studenten van studievereniging Alcmaeon. Zij weten precies hoe het is om in Utrecht opgeleid te worden tot psycholoog en kunnen je alles vertellen over de opleiding en dingen die daarmee samenhangen.

Voor wie?

Voor scholieren in 4, 5 en 6 vwo die serieus overwegen om Psychologie te gaan studeren in Utrecht. Let op: een meeloopdag is bedoeld ter oriëntatie.

Ook studenten met een HBO-propedeuse zijn van harte welkom op onze meeloopdag.

Volgende meeloop(dag)

Elk jaar organiseert Alcmaeon een aantal meeloopdagen in de periode december tot en met mei.

De volgende meeloopdag wordt t.z.t bekendgemaakt.

Locatie

Utrecht Science Park (De Uithof)

Meld je aan voor de meeloopdag

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom Psychologie in Utrecht een goede keuze is. In onderstaand verhaal vertelt een van onze studenten over zijn persoonlijke ervaring met Psychologie aan de UU.