Ervaar de opleiding

Ben je geïnteresseerd in de opleiding Psychologie en wil je nader kennis met ons maken? Bekijk dan hier wanneer we een Open dag organiseren. Ook kan je bij Psychologie een dagje meelopen. Zo kun je toetsen of deze opleiding echt iets is voor je.

Open dag

Tijdens de Open dag van de UU kun je op verschillende manier kennismaken met de opleiding Psychologie, de docenten en de studenten. Je kunt je vast online oriënteren door onze videopresentatie te bekijken en met studenten te chatten.

Als je ons bezoekt op de Open dag, vind je ons op de informatiemarkt. Daar kun je je vragen stellen aan docenten en studenten. Daarnaast kun je je aanmelden voor een presentatie over de opleiding en voor een Q&A-sessie.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen zijn op:

  • Woensdag 16 oktober (online)*
  • Vrijdag 15 november (op locatie)*
  • Zaterdag 16 november (op locatie)

*Deelname van deze opleiding is nog niet bevestigd voor deze datum.

Ongeveer 2.5 week van tevoren maken we het programma bekend.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE VOOR 16 OKTOBER (ONLINE)
HOUD MIJ OP DE HOOGTE VOOR 15 + 16 NOVEMBER

Na de Open dag

Weet je na de kennismaking op de Open Dag (bijna) zeker dat Psychologie studeren in Utrecht iets voor jou is, maar wil je toch nog meer informatie? Bekijk dan de mogelijkheden voor een dagje meelopen. Zo krijg je een nog beter beeld van onze opleiding en de universiteit zelf.

Meelopen bij Psychologie

Wil je weten of de opleiding Psychologie in Utrecht iets voor jou is? Ben je benieuwd naar het campusleven? Kom dan een keer een dag meelopen.

Georganiseerd door studenten

De meeloopdag wordt geheel onafhankelijk georganiseerd door studenten van studievereniging Alcmaeon. Zij weten precies hoe het is om in Utrecht opgeleid te worden tot psycholoog en kunnen je alles vertellen over de opleiding en dingen die daarmee samenhangen.

Voor wie?

Voor scholieren in 4, 5 en 6 vwo die serieus overwegen om Psychologie te gaan studeren in Utrecht. Let op: een meeloopdag is bedoeld ter oriëntatie.

Ook studenten met een hbo-propedeuse zijn van harte welkom op onze meeloopdag.

Volgende meeloop(dag)

Studievereniging Alcmaeon organiseert jaarlijks een aantal meeloopdagen in de periode november tot en met mei. Alle meeloopdagen duren van 13.00 tot 17.00 uur en vinden plaats op het Utrecht Science Park (De Uithof). Heb je een vraag over de meeloopdag(en), mail dan naar commissarisonderwijs@alcmaeon.nl.

Meld je aan voor een meeloopdag:

Meld je aan voor de meeloopdag op 15 mei 2024

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom Psychologie in Utrecht een goede keuze is. In onderstaand verhaal vertelt een van onze studenten over zijn persoonlijke ervaring met Psychologie aan de UU.