Selectie

Philosophy, Politics and Economics (PPE) aan de Universiteit Utrecht is een kleinschalig, intensief programma bedoeld voor ambitieuze studenten. Daarom worden er jaarlijks maximaal 75 studenten toegelaten tot het programma. Om voor toelating in aanmerking te komen, moet je het juiste diploma hebben en de selectieprocedure doorlopen. Op deze pagina lees je meer over deze keuze, wat het voor jou betekent en hoe je deelneemt aan de selectieprocedure.

Waarom in Utrecht

Met de selectieprocedure voor de PPE-opleiding willen we ervoor zorgen dat we een intensief programma kunnen bieden aan studenten die de capaciteiten en ambitie hebben om politieke en economische vraagstukken interdisciplinair te bestuderen. Je moet verschillende documenten indienen, zodat wij inzicht kunnen krijgen in je vermogen om de opleiding met succes binnen de geplande duur van drie jaar af te ronden. Het is in ons en in jouw belang om van tevoren te zorgen dat de studenten goed bij de opleiding passen. De toelatingscommissie zal streven naar een diverse, (inter-)nationale groep studenten. De selectieprocedure bestaat uit een aantal fasen, die je hieronder kunt bekijken.

Reglementen

Wil je meer weten? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt ook hieronder de officiële reglementen bekijken, voor aanvullende informatie.

Studenten op UCU
Foto: Rebke Klokke