Extra uitdaging

Misschien denk je bij het zien van deze pagina: 'Huh, maar Philosophy, Politics and Economics (PPE) is toch van zichzelf al een honoursprogramma'? Dat klopt deels. We leggen je hieronder uit hoe het precies zit. 

Het PPE-programma

PPE is een programma dat is ontworpen voor ambitieuze studenten en ze extra uitdaging biedt ten opzichte van reguliere bacheloropleidingen. Dit soort opleidingen hebben een speciale plaats in het Nederlandse Hoger Onderwijs. Zij verkrijgen van de overheid een speciaal kenmerk, het zogenaamde 'Bijzonder Kenmerk Kleinschalig en Intensief onderwijs', ofwel BKKI.

BKKI en honours: wat is het verschil?

De term 'honoursprogramma' wordt  aan de Universiteit Utrecht - en vele andere universiteiten wereldwijd - gebruikt als aanduiding voor een aanvullend programma bovenop een bacheloropleiding. Het wordt nooit gebruikt voor een hele bachelor. Deze honoursprogramma's, waarvoor studenten kunnen worden geselecteerd tijdens hun studie, verschaffen studenten van normale bacheloropleidingen extra uitdagingen. Bij PPE echter, als BKKI-opleiding, zitten deze extra uitdagingen vanaf dag 1 al in het hele programma ingebakken.

Descartes College

Wil je ook honoursonderwijs volgen met studenten van alle bacheloropleidingen (niet alleen geesteswetenschappen-, maar bijvoorbeeld ook bètastudies)? Dan is het Descartes College misschien meer iets voor jou. Hier volg je, als onderdeel van je honoursprogramma, interdisciplinaire honourscursussen en ontmoet je docenten en studenten uit alle studierichtingen.

Utrecht Summer School

Wil je Utrecht al tijdens de zomervakantie, voordat je start met PPE, leren kennen? Wil je (meer) vertrouwd raken met de Nederlandse taal, je academisch Engels verbeteren of (meer) leren over de Nederlandse cultuur? Dan is de Summer School Utrecht dé place to be! We bieden elke zomer meer dan 200 zomercursussen aan in een internationale omgeving en trekken op die manier meer dan 3000 studenten aan uit meer dan 120 verschillende landen! Meer weten?

Studenten op UCU
Foto: Rebke Klokke