Bachelors

Op de matchingsdag wist ik dat ik echt Onderwijswetenschappen wilde gaan doen!
Amber
Deelneemster aan de matchingsdag in juni 2016

Matching, zodat je kiest wat bij je past

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past. Daarom is matching een verplicht onderdeel van je inschrijving. Zo kunnen jij en de opleiding nagaan of jullie bij elkaar passen. De matching is overigens niet bindend; uiteindelijk bepaal je zelf of je start met de opleiding.

Matching bij Onderwijswetenschappen

Je inschrijving start bij Studielink. Daarna doorloop je de volgende stappen:

Matchingsformulier

Binnen twee weken na je inschrijving bij Studielink ontvang je een matchingsformulier. Hierop vul je informatie over je vooropleiding in, maar ook waarom je voor Onderwijswetenschappen hebt gekozen. 

​Matchingsdag

De volgende verplichte stap is deelname aan één van onze matchingsdagen. Tijdens een matchingsdag doorloop je het hele proces van studeren: je volgt een college, neemt deel aan een werkgroep, bestudeert literatuur en maakt een opdracht. Ook maak je kennis met studenten, docenten en de studievereniging.
Je kunt kiezen voor een matchingsdag op donderdag 13 april of op donderdag 8 juni 2017. Door te matchen in april heb je nog ruim de tijd om een andere opleiding te zoeken in het geval Onderwijswetenschappen toch niet de juiste keuze blijkt te zijn. Kies dus bij voorkeur voor vroege matching.

Belangrijk: Aanmelden voor de matching van april is niet meer mogelijk. Match je in juni? Dan dient je ingevulde formulier uiterlijk 15 mei door ons ontvangen te zijn.

Feedback

Na de matchingsdagen heb je een goede indruk van de opleiding. Op basis van je ervaringen en de feedback die je krijgt kun je zelf beslissen of je start met de opleiding. Mocht je erachter komen dat de opleiding toch niet bij je past, dan heb je nog voldoende tijd om je op een andere opleiding te oriënteren.

Vragen?

Neem contact met ons op. Algemene informatie over matching vind je op www.uu.nl/matching.

Feedback