Feiten en cijfers

Studiesucces

Van alle eerstejaars studenten Onderwijswetenschappen in Utrecht, gaat 74% door naar het tweede studiejaar (lichting 2014). Landelijk ligt dit percentage op 73%. Van degenen die door gaan naar het tweede studiejaar, haalt in Utrecht 62% binnen vier jaar zijn diploma (lichting 2012). Landelijk ligt dit percentage ook op 73%.

In de Nationale Studenten Enquête is Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht beoordeeld door 108 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met een 3,9 op een schaal van 1 tot 5. Het landelijk gemiddelde van de opleidingen Onderwijswetenschappen ligt met 143 respondenten op een 4,0. (bron: NSE 2017)

Resultaten Nationale Studenten Enquête 2017

Onderwijswetenschappen in cijfers

Bekijk Onderwijswetenschappen in cijfers, voor het vergelijken van deze studie met het landelijk gemiddelde. (Bron: WO-Monitor)

Onderwijswetenschappen aan de UU
Naast onze eigen onderwijsevaluaties is de NSE een van de belangrijkste feedback instrumenten voor Onderwijswetenschappen. Door te luisteren naar onze studenten verbeteren wij - waar nodig - ons onderwijs en studiefaciliteiten. (Foto: Bart Weerdenburg)