Waarom in Utrecht

Kies je voor Natuurwetenschap en innovatiemanagement, dan kies je voor een actueel en relevant vakgebied.

Acht redenen om te kiezen voor Natuurwetenschap en innovatiemanagement in Utrecht:

 1. Nergens staat innovatie zo centraal.
 2. Je ontwikkelt een brede bèta-basis met wiskunde, natuurkunde en biologie.
 3. Een sterke focus op het menselijk handelen bij innovatie: de cursussen innovatiewetenschap zijn uniek en geven je grondig inzicht in technologische vernieuwingsprocessen.
 4. Uitdagende, actuele domeinen:  
  - Energie & Transport: beter produceren en verplaatsen in de toekomst.
  - Life Sciences: beter medisch handelen in de toekomst.  
 5. Een sterke koppeling tussen onderwijs en onderzoek vanuit de onderzoeksgroep innovatiewetenschappen, die verbonden is aan het Copernicus Instituut for Sustainable Development.
 6. Veel keuzevrijheid (25% van je bachelor) en daarbij de gelegenheid om uit het hele Utrechtse vakkenaanbod cursussen te kiezen.
 7. Tijdens je opleiding werk je mee aan drie innovatieprojecten, waar je als consultant je geleerde kennis gelijk toepast.
 8. Een informele, gezellige sfeer. En een actieve studievereniging Helix, die ook jaarlijks een buitenlandse reis organiseert.

Wil je meer weten over de verschillende onderzoeksgroepen van de faculteit Geowetenschappen? Bekijk de facultaire websitepagina over onderzoek.

Naar het buitenland

Je hebt de mogelijkheid om tijd in het buitenland door te brengen. Hiermee vergroot je niet alleen je kansen op de arbeidsmarkt, maar verbreed je ook je persoonlijke horizon. En zeker op innovatiegebied is het interessant om te ervaren hoe ze daar in andere landen over denken. Studenten Natuurwetenschap en Innovatiemanagement zijn voor hun studie bijvoorbeeld in Oostenrijk, Spanje, China, Oekraïne, Zweden, Chili en de Verenigde Staten geweest.

Cijfers & feiten

 • 130 eerstejaarsstudenten
 • ruim 350 studenten in totaal
 • 4 hoogleraren
 • 22 docent-onderzoekers
 • 18 promovendi, 4 postdocs (gepromoveerd onderzoekers)
Waarom in Utrecht