Studieprogramma

Ben je een huidig student van deze bacheloropleiding en ben je op zoek naar informatie voor cohort 2023 en eerder? Kijk dan op onze studentensite.

De bacheloropleiding Natuurwetenschap en innovatiemanagement duurt drie jaar, elk jaar bestaat uit vier blokken van tien weken. De studie leert je om uiteenlopende, complexe en vooral actuele vraagstukken te begrijpen en aan te pakken. Je eerste jaar staat in het teken van specialisatie in één van onze twee hoofdrichtingen. In het tweede en derde jaar heb je de vrijheid om je eigen programma samen te stellen op basis van je interesses en toekomstplannen. Je sluit je opleiding af met het schrijven van een bachelorthesis.

Vakkenoverzicht 

Hieronder vind je het vakkenoverzicht vanaf collegejaar 2024-2025.

Werkvormen

Actief onderwijs is in deze opleiding belangrijk. Hoorcolleges vinden plaats in grotere groepen. In bijna alle cursussen vinden ook activiteiten plaats in kleinere groepen, zoals werkcolleges, groepsopdrachten, projecten en practica.

Studielast

Je besteedt gemiddeld veertig uur per week aan je studie, inclusief contacturen zoals hoorcolleges, werkcolleges en practica. De rest van de tijd besteed je aan zelfstudie, zoals opdrachten maken en tentamens leren.

Hoofdrichtingen

Vanaf halverwege het eerste jaar ga je de geleerde kennis over innovatie toepassen in een hoofdrichting waar actuele innovatieproblemen spelen. Kies uit één van de volgende twee hoofdrichtingen:

Keuzeruimte

In je bachelor kun je 45 studiepunten vrij invullen, wat je de mogelijkheid biedt om vakken te kiezen die aansluiten bij jouw ambities en interesses, zowel binnen als buiten onze universiteit (binnen- en buitenland).

Toetsing

Iedere periode wordt afgesloten met een tentamenweek. Je sluit de vakken af met een kennistoets, verslag en/of presentatie, en er zijn gedurende het vak verschillende toetsmomenten.

Naar het buitenland

Tijdens je opleiding kun je ervoor kiezen om tijd in het buitenland door te brengen, wat niet alleen je kansen op de arbeidsmarkt vergroot, maar ook je persoonlijke horizon verbreedt. Studenten van Natuurwetenschap en innovatiemanagement zijn voor hun studie bijvoorbeeld in Oostenrijk, Spanje, China, Oekraïne, Zweden, Chili en de Verenigde Staten geweest.

Groepsgrootte

We verwelkomen gemiddeld 90 eerstejaarsstudenten Natuurwetenschap en Innovatiemanagement. In de hoorcolleges zitten alle studenten, terwijl werkcolleges plaatsvinden in groepen van 20-25 studenten.

Studiebegeleiding

Bij ons kun je rekenen op goede begeleiding en persoonlijk advies. Bij aanvang van de opleiding krijg je een tutor toegewezen, die fungeert als jouw studiebegeleider. Ook kun je contact opnemen met een mentor, een ouderejaarsstudent, voor vragen over studeren. Tot slot staan onze studieadviseurs klaar om te helpen bij specifieke vragen over het onderwijsprogramma, alsook om advies te geven over eventuele extra mogelijkheden of bij persoonlijke problemen en situaties.

Bindend studieadvies (BSA)

Om door te mogen gaan met je studie, dien je in je eerste jaar minimaal 45 van de in totaal 60 te behalen punten te halen. Haal je dit niet, dan moet je met je studie stoppen. De studieadviseur helpt je bij het zoeken naar een studie die beter bij je past.