Ervaringen

 • "De opleiding gaat over actuele onderwerpen"

  Manon van Ginkel

  Student Manon over de studie

  “Toen ik een studie ging kiezen, lag mijn interesse iets meer bij bèta. Maar doordat ik geen wiskunde B gedaan had, vielen veel opleidingen voor mij af. Ik ben toen gaan kijken naar brede opleidingen, die bij voorkeur bèta- én gammaonderwerpen behandelden.

  Via mijn decaan kwam ik terecht bij Natuurwetenschap en innovatiemanagement. Dit móest het zijn: de opleiding was breed, wiskunde B was geen must en Utrecht was mijn favoriete stad. Bovendien gaat de opleiding over actuele onderwerpen en maatschappelijke problemen, wat ik erg interessant vind. Zo ben ik zelf onlangs bezig geweest met een onderzoek naar kweekvlees.

  Wat voor mij ook meespeelde, was dat deze opleiding nét even wat langer bestaat dan vergelijkbare opleidingen in Nederland, waardoor alles, denk ik, net iets beter geregeld is.”

 • "Met deze studie kon ik gaandeweg proberen wat mij aantrok"

  Stijn Maatman

  Student Stijn over de studie

  “Natuurwetenschap en innovatiemanagement is een erg brede studie met zowel natuurkundige als medische en economische vakken. Aangezien ik een studie kiezen maar lastig vond, was dit perfect: met deze studie kon ik gaandeweg proberen wat mij aantrok en mijn vakken daar op afstemmen.

  Aan het einde van het eerste jaar moet je de keuze maken tussen de twee richtingen. Ik heb gekozen voor Energie & Transport, de meer natuurwetenschappelijke richting. Die heeft een iets technischer karakter. Dit maakt de studie echter niet super “moeilijk”, omdat je nog steeds de zogeheten gammavakken – zoals economie – ernaast hebt. Vanuit deze aspecten kijk je naar innovatieproblemen en probeert deze op te lossen.”

 • "Via de studievereniging leer je snel je jaargenoten kennen"

  Matthijs Kallenbach

  Student Matthijs over de studie

  “Toen ik in de zesde klas een opleiding moest kiezen, stuitte ik op een luxeprobleem: ik heb namelijk een interesse in de meest uiteenlopende onderwerpen. Na het bezoeken van veel open dagen had ik nog steeds geen opleiding gevonden die bij mijn brede interesse paste. Totdat ik Natuurwetenschap en innovatiemanagement ontdekte.

  De opleiding heeft twee richtingen: Energie & Transport en Life Sciences. Met de natuurkunde van de ene richting en de biologie en scheikunde van de ander, kun je zelf vorm geven aan de opleiding.

  De studievereniging van deze opleiding heet NWSV Helix. In deze vereniging staat gezelligheid voorop. Hierdoor leer je snel je jaargenoten kennen en kan je een leuke vriendengroep vormen. Er worden ook studiegerelateerde activiteiten georganiseerd.”