Ervaringen

 • “De studie heeft mij inzicht gegeven in actuele problemen en mogelijke oplossingen, waardoor ik anders tegen de wereld aankijk”

  Studente Anne Schmitz over de studie

  “Toen ik mij ging oriënteren op een vervolgopleiding liep ik al snel tegen een probleem aan: ik heb veel verschillende interesses, maar vind weinig dingen echt leuk. Ik zocht dus een brede opleiding, die ook weer niet te breed was en een opleiding die verdiepend is, maar die ook niet te diep op alle aspecten ingaat.

  Sinds het begin van mijn middelbare schooltijd was ik al zeer geïnteresseerd in het creëren van nieuwe ideeën en toepassingen, maar ik zag mezelf niet als ontwerper. Na lang zoeken en oriënteren kwam ik bij de studie Natuurwetenschap en Innovatiemanagement uit, wat de ideale studie voor mij bleek. De studie combineert bèta, gamma en innovatievakken. Dankzij de profileringsruimte die Universiteit Utrecht aan al haar opleidingen biedt, kan ik zelf kiezen op welke gebieden ik mij wil verdiepen en verbreden.

  Ik vind de innovatiegerichte vakken het meest interessant aan mijn opleiding. De studie heeft mij meer inzicht gegeven in actuele problemen en mogelijke oplossingen. Ik merk dat ik hierdoor anders tegen de wereld aan ben gaan kijken.

  De opleiding klonk mij vrij nieuw in de oren, maar niets is minder waar. Natuurwetenschap en Innovatiemanagement is al meer dan 35 jaar oud. Dit zorgt ervoor dat het programma goed is opgebouwd en dat de studie bekend is bij potentiële werkgevers.”

 • “Geef jezelf de tijd en ruimte om na te denken over wat je echt wilt”

  Student Camilo Steenen over de studie

  Ik vond het lastig te bedenken wat ik wilde doen na de middelbare school, maar na mezelf goed te hebben georiënteerd wist ik dat ik iets wilde doen voor de mens en wilde leren over de mens. Om deze reden koos ik voor Natuurwetenschap en Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht. Universiteit Utrecht is een universiteit waar ik mezelf meteen thuis voelde, aangezien het contact met de student erg goed is. De bachelor bevat veel actuele maatschappelijke vraagstukken, wat de studie erg nuttig en relevant maakt en mij extra motiveert.

  Ik heb zelf na de middelbare school een tussenjaar genomen om goed na te denken over welke bachelor ik wilde doen. Toekomstige studenten zou ik dan ook aanbevelen goed te kijken welke studies er zijn en jezelf de tijd en ruimte te geven om na te denken over wat je echt wilt. Reflecteer ook goed op je eigen kwaliteiten en welke interesses je hebt.”

 • “Omdat er zowel maatschappelijke als exacte vakken aan bod komen is deze studie perfect voor mijn brede interesses”

  Student Eliane Schilte over de studie

  “Tijdens mijn jaren op de middelbare school realiseerde ik me dat ik erg geïnteresseerd ben in zowel bèta- als gammawetenschappen. Een studiekeuze was dan ook vrij lastig: ik wilde niet een van de twee op hoeven geven. Gelukkig stuitte mijn oog op de studie Natuurwetenschap en innovatiemanagement. Omdat er zowel maatschappelijke als exacte vakken aan bod komen is deze studie perfect voor mijn brede interesses!

  Ik heb de richting Energie & Transport gekozen omdat ik meer affiniteit heb met natuurkunde dan met biologie of scheikunde. Binnen deze richting heb ik al veel interessante projecten gedaan, bijvoorbeeld over de toekomst van tidal energy.

  Wat de studie verder zo bijzonder maakt, is het feit dat je relatief veel keuzeruimte krijgt, zodat je een paar vakken buiten de studie kunt kiezen om je horizon te verbreden. Tot slot, niet onbelangrijk: naast je studie houd je nog genoeg tijd over om het enerverende studentenleven van Utrecht te kunnen ontdekken! Zie ik je volgend jaar?”