Meeloopdagen

Wat is een meeloopdag?

Tijdens de meeloopdag loop je samen met andere deelnemers mee met natuurkundestudenten, een dagje natuurkunde studeren dus. Je volgt hoorcolleges van twee eerstejaarsvakken en je krijgt de gelegenheid vragen te stellen aan andere studenten tijdens de lunch.

Het is ook mogelijk om een meeloopdag te volgen van de dubbele bachelor Natuur- en sterrenkunde met Wiskunde of Natuur- en sterrenkunde met Scheikunde.

Voor wie?

Meelopen is bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers die (bij voorkeur) een Bachelor open dag hebben bezocht en die serieus overwegen Natuur- en sterrenkunde in Utrecht te gaan studeren.

Hoe en wanneer (online) meelopen?

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed kunt oriënteren, hebben we een (online) meeloopdag ontwikkeld. Je volgt samen met andere studiekiezers een hoor- en/of minicollege, een (computer)practicum en staat studentvoorlichter en Unibbuddy Simone Lingbeek voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook kun je bij vragen over deze studie terecht bij studieadviseur Geert-Jan Roeofs.

Data van de eerstvolgende meeloopdagen:

Natuur- en sterrenkunde   Dubbele bachelor
Natuur- en Wiskunde 
Dubbele bachelor
Natuur- en Scheikunde 
  • 31 mei 2022
  • nieuwe data volgen
  • nieuwe data volgen

Aanmelden

Je kunt je tot 1 week voor de meeloopdag aanmelden. Als je je na de sluitingsdatum aanmeldt, kom je op de reservelijst terecht. 

Meer informatie

Neem contact op met de coördinator van de meeloopdagen Simone Lingbeek.

Discover the Wonders of Physics op de Departementsdag
Sfeerimpressie Departementsdag Natuurkunde 2019

Wist je dat op 28 maart 2019 aan de Universiteit Utrecht de Natuurkunde Departementsdag plaatsvond? Dit jaar waren er voor het eerst middelbare scholieren uitgenodigd voor een exclusief kijkje in de wonderbaarlijke natuurkundekeuken.

Je kon diverse lezingen volgen, je op de Science Fair verwonderen over proefopstellingen als een lazermaze, een lichtharp, visjes in vloeistoffen met Reynolds getallen en tot slot gezellig meeborrelen en -eten met de huidige community van studenten en wetenschappers.

U-Talent Masterclasses

Zit je in de bovenbouw van het vwo en ben je op zoek naar extra verdieping? Dan kun je (online) masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht. Masterclasses bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies, waarbij:

  • Je 1 of 2 dagen diep op een bepaald onderwerp in gaat; 
  • Je scholieren (online) ontmoet met dezelfde interesse; 
  • Je de universiteit ontdekt; 
  • Masterclasses kunnen helpen bij je studiekeuze of profielwerkstuk.