Extra uitdaging
Ben je een gemotiveerde student die meer wil? Dan kun je een honoursprogramma volgen en/of het dubbele bachelor programma Natuur- en Scheikunde of Natuur- en Wiskunde. Met het dubbele bachelorprogramma behaal je twee diploma's in drie jaar.
Dubbele bachelor
In de dubbele bachelor Natuur- en Scheikunde leer je met een meer theoretische benadering vanuit de natuurkunde en een meer praktische benadering vanuit de scheikunde vraagstukken aan te pakken. Je wordt dus opgeleid tot een brede professional die beide talen spreekt en zo een brug kan slaan tussen scheikunde en natuurkunde.
De dubbele bachelor Natuur- en Wiskunde biedt een uitstekende basis voor studenten met interesse in theoretische natuurkunde, variërend van de theorie van elementaire deeltjes tot theorieën over het ontstaan van het heelal, met interesse in klimaatwetenschappen en met interesse in theoretische onderwerpen in de wiskunde, zoals algebra, differentiaalmeetkunde en dynamische systemen.
Honoursprogramma
Een honoursprogramma biedt extra uitdaging en volg je vanaf het einde van je eerste jaar tot en met het einde van je bachelor. Het bestaat in totaal uit 45 studiepunten, waarvan 15 bovenop je reguliere rooster. We bieden je met verdiepende en verbredende activiteiten extra mogelijkheden om meer uit je studie te halen. ‘Verdiepend’ omdat je een uitgebreider bacheloronderzoek in de natuurkunde doet. Verbredend’ omdat je ook activiteiten buiten de Natuurkunde om kunt doen samen met andere bètastudenten in de 'Science Honours Academy'.
Wat ga ik doen als honoursstudent?
Het honoursprogramma van natuur- en sterrenkunde kent 15 studiepunten bovenop de reguliere 180 studiepunten. Je kunt extra studiepunten (max. 15) besteden aan het bacheloronderzoek, je volgt bijeenkomsten over actuele onderwerpen in de natuurkunde (7,5 studiepunten) en je neemt deel aan interdisciplinaire honoursactiviteiten (7,5 studiepunten) in de Science Honours Academy. Bovendien volg je vakken op honoursniveau (max. 15 studiepunten). In de onderstaande video vertellen studenten van de Science Honours Academy hun verhaal.
Wat levert het mij op?
Honoursonderwijs volg je omdat je graag meer uit je studie wilt halen. Het is leuk en leerzaam om dit samen met gelijkgestemde studenten te doen. En voor later staat het natuurlijk goed op je cv. Je hebt zo een streepje voor bij het solliciteren naar een baan. Na afronding ontvang je een officieel honourscertificaat en een -aantekening in het Internationaal Diploma Supplement.
Is honoursonderwijs iets voor mij?
Herken je jezelf in een aantal van onderstaande aspecten? Dan is het honoursprogramma wellicht wat voor jou.
- Je bent gemotiveerd om het beste uit jezelf en uit je studie te halen.
- Je hebt een kritische en nieuwsgierige houding.
- Je wilt graag alles heel precies weten en uitzoeken.
- Je hebt gemiddeld een hoog cijfer op het vwo
Hoe meld ik me aan voor het honoursprogramma?
Als je bent toegelaten tot de opleiding wordt je tegen het einde van het eerste semester in de gelegenheid gesteld naar een plek in het honoursprogramma te solliciteren. Selectie vindt plaats op basis van jouw cijfers uit het eerste semester, jouw motivatiebrief, jouw curriculum vitae en jouw sollicitatiegesprek met de honourscoördinator.
Eerdere deelname als scholier aan het U-Talent Academy programma is een pré.
Meer weten?
Wil je meer weten over de inhoud of de toelating tot het honoursprogramma van Natuurkunde, neem dan contact op met honourscoördinator Sanli Faez.