Dubbele bachelor

Twee diploma's in drie jaar

Ben je ook geïnteresseerd in Scheikunde of Wiskunde, dan kun je in Utrecht een dubbele bachelor doen. Je combineert Natuur- en sterrenkunde met Wiskunde of Natuur- en sterrenkunde met Scheikunde. Met de dubbele bachelor haal je dan uiteindelijk twee bachelordiploma's in drie jaar.

Wat houdt het dubbele programma precies in?

In totaal bestaan de dubbele bachelors Natuur-en sterrenkunde & Wiskunde en Natuur-en sterrenkunde & Scheikunde uit 225 EC. Dit zijn 45 EC meer dan in het normale bachelorprogramma. Vaak volg je als dubbele bachelorstudent drie vakken per periode i.p.v. twee vakken. Dat betekent dat je in plaats van 40 uur per week, 50-60 uur per week aan je studie kwijt bent.

Voor meer informatie over het studieprogramma Natuur-en sterrenkunde & Wiskunde, klik hier.

Voor meer informatie over het studieprogramma Natuur-en sterrenkunde & Scheikunde, klik hier.

Bij alle dubbele bachelorprogramma's houden de opleidingen rekening met elkaars roostering. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat vakken met elkaar overlappen.

 

Een dubbele bachelor betekent voor mij een verbreding van je kennis: door de wiskunde snap je de natuurkundige formules en achterliggende gedachten beter, en door de natuurkunde wordt wiskunde weer minder abstract.
Masha Galperina, student Natuur- en sterrenkunde

Meeloopdagen

Elke dubbele bacheloropleiding heeft een andere organisatie van de meeloopdag.

Als je de dubbele bachelor Natuur-en sterrenkunde & Wiskunde of Natuur- en sterrenkunde & Scheikunde wilt gaan doen, volg je één meeloopdag die speciaal ontwikkeld is voor de dubbele bachelor.

Samen met de Matching proberen we je op deze manier zo goed mogelijk voor te bereiden op je studie.

Matching

Wil je de opleiding Natuur- en sterrenkunde combineren met Wiskunde, dan moet je naast de matching van Natuur- en sterrenkunde ook meedoen aan de online matching bij Wiskunde. Per opleiding lever je één matchingsformulier in en neem je deel aan de online matchingsactiviteit.

Inschrijven

Als je je wilt inschrijven voor de dubbele bachelor, moet je je voor beide bachelors apart inschrijven. Je volgt dus twee keer de procedure in Studielink.