Dubbele bachelor

Twee diploma's in drie jaar

Met de dubbele bachelor haal je twee bachelordiploma's in drie jaar. Door de combinatie van vakgebieden biedt de dubbele bachelor meer diepgang en zeer ruime toekomstmogelijkheden. Deze programma’s zijn geschikt voor ambitieuze studenten die zich snel willen ontwikkelen.

Bij een dubbele bachelor volg je in drie jaar 45 extra studiepunten bovenop de reguliere 180. Dit komt ongeveer neer op 8 uur extra studielast per week.

Bij de Universiteit Utrecht kun je de bachelor Natuur- en sterrenkunde combineren met twee andere bachelors:
 

De dubbele bachelor Natuur- en sterrenkunde en Wiskunde biedt een uitstekende basis voor studenten met interesse in theoretische natuurkunde, variërend van de theorie van elementaire deeltjes tot theorieën over het ontstaan van het heelal, met interesse in klimaatwetenschappen en met interesse in theoretische onderwerpen in de wiskunde, zoals algebra, differentiaalmeetkunde en dynamische systemen.

In de dubbele bachelor Natuur-en sterrenkunde en Scheikunde leer je met een meer theoretische benadering vanuit de natuurkunde en een meer praktische benadering vanuit de scheikunde vraagstukken aan te pakken. Je wordt dus opgeleid tot een brede professional die beide talen spreekt en zo een brug kan slaan tussen scheikunde en natuurkunde. Wil je meer weten over de dubbele bachelor Natuur- en sterrenkunde en Scheikunde?

Meeloopdagen

Elke dubbele bacheloropleiding heeft een andere organisatie van de meeloopdag. Als je de dubbele bachelor Natuur-en sterrenkunde en Scheikunde wilt gaan doen, volg je één meeloopdag die speciaal ontwikkeld is voor deze dubbele bachelor. Als je de dubbele bachelor Natuur- en sterrenkunde en Wiskunde wilt gaan doen, volg je twee meeloopdagen - één bij Natuur- en Sterrenkunde en één bij Wiskunde.

Samen met Matching proberen we je op deze manier zo goed mogelijk voor te bereiden op je studie.

Inschrijven

Als je je wilt inschrijven voor de dubbele bachelor, moet je je voor beide bachelors apart inschrijven. Je volgt dus twee keer de procedure in Studielink.

Matching

Wil je de opleiding Natuur- en sterrenkunde combineren met een van de studies Wiskunde of Scheikunde, dan moet je naast de online matching bij Natuur- en sterrenkunde ook meedoen aan die van Wiskunde en Scheikunde. Per opleiding lever je één matchingsformulier in en neem je deel aan de online matchingsactiviteit.