Bachelors

Natuurkunde studeren 

Wat gebeurde er in de eerste fractie van de Big Bang? Wat hebben zwarte gaten en stromend water met elkaar gemeen? Zal de ijskap van Groenland over 100 jaar nog bestaan? Hoe kan ik de quantummechanica gebruiken om toepassingen te ontwikkelen die beter presteren dan onze huidige technologie?

Prikkelen deze vragen je nieuwsgierigheid, dan is de studie Natuurkunde zeker iets voor jou.

Natuurkunde gaat van het allerkleinste tot het allergrootste, én over alle materie waaruit het universum is opgebouwd: quarks, quantum-condensaten, nano-deeltjes, oceanen,  gletsjers en nog veel meer. In de studie leer je wat elektro-magnetisme is, hoe temperatuur samenhangt met deeltjesgedrag of wat de quantum-mechanica inhoudt.

Dubbele bachelor

Extra uitdaging bieden we in de dubbele bachelor. Je combineert Natuurkunde met Wiskunde of Natuurkunde met Scheikunde en kan in drie jaar twee bachelordiploma’s halen.

Verschil met vwo

De studie Natuurkunde is anders dan natuurkunde op het vwo. Het gaat verder dan alleen het gebruiken van formules. Er ligt veel nadruk op het ontwikkelen van intuïtie, het krijgen van gevoel voor ordes van grootte en het zien van verbanden waarmee je nieuwe onderwerpen toch snel kunt begrijpen in termen van dingen die je al weet.

Een dubbele bachelor betekent voor mij een verbreding van je kennis: door de wiskunde snap je de natuurkundige formules en achterliggende gedachten beter, en door de natuurkunde wordt wiskunde weer minder abstract.
Masha Galperina, student Natuur- en sterrenkunde

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2017-2018): € 2.006
  • Instellingstarief 2017-2018: € 10.546 (EU), € 12.134 (niet-EU)
Aangeboden door:
Bètawetenschappen
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BSc (Bachelor of Science)
Croho-code:
56984

Feedback