Waarom in Utrecht

Beste van het land

Muziekwetenschap heeft de eerste plek behaald in de Keuzegids Universiteiten 2017. Ook bij Elsevier kwam de bachelor Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht dit jaar als beste uit de bus. Vooral de docenten krijgen complimenten.

Wereldwijde invloeden 

Bij Muziekwetenschap in Utrecht ligt het accent wel op de eeuwenoude geschiedenis van de westerse muziek, maar deze bestudeer je vanuit een hedendaags perspectief. Wat betekende de uitvinding van de grammofoon voor de uitvoeringspraktijk of voor het luistergedrag? Welke invloed heeft digitalisering op de muziekindustie? Maar ook: hoe beïnvloedt Aziatische muziek het westerse componeren? 

Muziekcollectie

De muziekcollectie van de universiteitsbibliotheek in Utrecht is één van de rijkste ter wereld, met veel muziekoverzichten en bladmuziek. Uit binnen- en buitenland komen mensen om onze collectie te raadplegen. 

Buitenland

Muziekwetenschap in Utrecht heeft veel goede contacten met buitenlandse universiteiten. Denk aan Oxford, Cambridge, Berkeley, Bayreuth, Humboldt en Liverpool.

Studievereniging Hucbald

De studievereniging van Muziekwetenschap in Utrecht heet Hucbald. Vernoemd naar de eerste muziektheoreticus uit de Lage Landen, de monnik Hucbaldus van St. Amand. De studievereniging organiseert leuke activiteiten zoals lezingen, concertbezoeken, open podia, excursies en een koorproject. Ook kun je er als student Muziekwetenschap terecht voor je boeken.

Koorproject van studievereniging Hucbald

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Muziekwetenschap in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van Muziekwetenschap

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht