Waarom in Utrecht

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Stad van festivals en young creatives

Utrecht is een festivalstad. Denk aan het Nederlands Film Festival, Impakt, SPRING, Café Theater Festival  (opgericht door studenten van onze opleiding) en ga zo maar door. Er zijn verschillende bioscopen die alles draaien van blockbusters tot arthouse. Utrecht heeft een eigen schouwburg, maar ook veel leuke kleinere theaters, zoals Theater Kikker.

Utrecht is ook de stad van de young urban creatives. Het barst hier van de jonge gamedesigners, theatergroepen, film- en pr-bedrijfjes. Denk bijvoorbeeld aan Set Up, het centrum voor creatieve innovatie en nieuwe media.

Studievereniging AKT

Buiten de collegebanken kun je je medestudenten ontmoeten bij studievereniging AKT. Naast feestjes en borrels organiseert AKT interessante lezingen, symposia, filmvertoningen, workshops en open podia. En wat dacht je van AKT's eigen filmgala!

Zelf maken en spelen?

Wie zich naast zijn studie creatief wil ontwikkelen kan terecht bij Parnassos Cultuurcentrum. Hier vind je een gevarieerd aanbod aan cursussen en workshops op het gebied van theater, muziek, beeldende kunst en fotografie. Voor wie zelf een filmpje of voorstelling wil maken, heeft de opleiding haar eigen Praktijkbureau Video en Theater. Dat biedt zowel de faciliteiten als praktische en artistieke ondersteuning.

Tegen de tijd dat we afstudeerden, hadden we een portfolio en een goed netwerk van klanten opgebouwd.
Lazlo en Dylan Tonk hebben Media en cultuur gestudeerd

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Media en cultuur in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van Media en cultuur 

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht