Mogelijke beroepen

Culturele sector

Na een bachelor gaan de meeste studenten verder met een aansluitende master. Met een master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Het ligt er maar net aan in welke richting jij je hebt gespecialiseerd. Afgestudeerden in Media en cultuur kun je terugvinden als beleidsmedewerker cultuur, docent, dramaturg, redacteur, manager van een toneelgezelschap, organisator van filmfestivals en recensent.

Academisch diploma

Anders dan bij beroepsopleidingen word je op de universiteit vaak niet opgeleid voor een specifiek beroep. Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over academisch werk- en denkniveau beschikt. Hiermee kun je na je studie alle kanten op.

Professionals vertellen

Afgestudeerden Lazlo en Dylan Tonk hebben hun eigen filmbedrijf. Lees hun testimonial.

Film- en televisierecensent

Met jouw kennis over de film- en televisiewereld beoordeel je de laatste ontwikkelingen en producten op film- en televisiegebied en schrijf je artikelen, columns, interviews en recensies. Je teksten kunnen variëren van objectieve beoordelingen tot leuke en humoristische interviews. Ook kun je werken aan items voor radio, tv of het web.

Adviseur social media

Je hebt interesse voor digitale en social media en weet hoe je deze middelen kunt inzetten om verschillende doelgroepen te bereiken. Jouw taak is om een strategie te schrijven en deze uit te voeren door de media up-to-date te houden. Je zorgt voor interessante content die past bij het bedrijf en komt in gesprek met de klanten.

Dramaturg

Je werkt samen met een theaterregisseur of choreograaf en denkt na over het effect van artistieke keuzes op het publiek. Als dramaturg in de film- en televisiewereld geef je kritische feedback op scripts.

Projectmedewerker kunst- en cultuursector

Je draagt bij aan culturele projecten, zoals festivals of tentoonstellingen. Dit doe je bijvoorbeeld door persberichten te schrijven, evenementen te organiseren of fondsen te werven.

(Web)redacteur/journalist

Je bewerkt (nieuws)publicaties voor diverse media, zoals kranten, radio/televisie of internet. Je verwerkt daarin je kennis over maatschappelijke ontwikkelingen.

Televisieredacteur

Heb jij een neus voor nieuws en zit je niet graag alleen achter je bureau? Dan is het vak van televisieredacteur misschien wat voor jou. In deze functie bedenk, verzamel en structureer je informatie voor een of meerdere tv-programma's. Daarnaast bereid je het maken van de uitzending of reportage voor. Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar het onderwerp en schrijft het script. Tot slot assisteer je tijdens de opnames.