Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de opleiding Media en Cultuur in Utrecht. Zo kun je een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je de ervaringen bekijken van studenten die de opleiding zelf volgen.

Kom naar de open dag

Rebecca vertelt je hoe het is om te studeren in de Utrechtse binnenstad

Bezoek tijdens de Open Dag de informatiemarkt waar je al je vragen kunt stellen aan docenten en studenten, geef je op voor de campustours door onze panden in de historische binnenstad of volg een proefcollege. Je kunt ook informatie krijgen over financiën, hulp bij je studiekeuze, honours, studeren met een functiebeperking, sporten en meer.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen waar je kunt kennismaken met deze opleiding zijn:

  • woensdag 1 november (online)
  • vrijdag 17 november (op locatie)
  • zaterdag 18 november (op locatie)
Houd mij op de hoogte

Proefstuderen

Wil je weten hoe het is om Media en Cultuur te studeren in Utrecht? Kom dan vóór je aanmelding een dagje meelopen. Na je aanmelding ga je ook meedoen aan matching. 

Meeloopdagen

Tijdens een meeloopdag volg je een of meerdere colleges en krijg je uitgebreid de kans om te praten met studenten en docenten. Je kunt als je dat leuk vindt ook op bezoek gaan bij Studievereniging AKT. Je bent welkom als 5- of 6-vwo'er, studieoverstapper of HBO-student en als je al eens een Open Dag hebt bezocht.

Matching

Na je inschrijving doe je ook mee aan een matchingstraject. Dit lijkt op een meeloopdag, maar is verplicht en de laatste officiële check of de opleiding bij je past. Je bestudeert thuis lesstof, maakt opdrachten, volgt in Utrecht een college en maakt een toets. Daarna krijg je een niet-bindend advies over of de studie goed bij je past. Het dé plek om je medestudenten (en docenten) alvast te leren kennen. 

Data meeloopdagen

Leuk dat je interesse hebt in een meeloopdag! Op 11 oktober 2023 ben je van harte welkom. Meld je hieronder aan voor een rondleiding over de campus, kennismaken met studievereniging AKT en een proefcollege.

Meld je aan

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding Media en Cultuur een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.

Het grootste obstakel van Media en cultuur studeren was mijn zelfvertrouwen. Laat je niet tegenhouden door het idee dat je anders bent en hier niet past, want jouw perspectief is juist ontzettend waardevol om de universiteit toegankelijker te maken.

Annick van Rooijen, student