Matching

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past. Daarom is matching een verplicht onderdeel van je inschrijving. Zo kunnen jij en de opleiding nagaan of jullie bij elkaar passen. Tijdens een matchingsdag ervaar je hoe het is om student Literatuurwetenschap te zijn. Je volgt bijvoorbeeld college, leest een aantal artikelen en maakt (in groepjes) een opdracht. De dag is daarnaast natuurlijk dé manier om alvast kennis te maken met docenten, studenten en je toekomstige studiegenoten. Matching is verplicht, maar niet bindend; uiteindelijk bepaal je zelf of je start met de opleiding.

Woon je in het buitenland of op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius of Sint-Maarten, dan is deelname aan matching niet verplicht. Neem contact met ons op als je toch aan de matching wilt deelnemen.

Matchingstraject voor deze opleiding

Je inschrijving start bij Studielink, daarna doorloop je de volgende stappen:
 

 1. Matchingsformulier
  Nadat je je hebt ingeschreven via Studielink, ontvang je binnen 8 dagen een matchingsformulier. Hierin beantwoord je onder andere vragen over waarom jij voor Literatuurwetenschap hebt gekozen en wat je ervan verwacht.
     
 2. Matchingsactiviteit
  Na het invullen van het matchingsformulier, is deelname aan de matchingsactiviteit de volgende stap in het matchingstraject. Deelname aan deze activiteit is verplicht. De matchingsactiviteit van Literatuurwetenschap vindt plaats op vrijdag 12 april 2019 en op dinsdag 4 juni 2019. Twee weken voor de matchingsactiviteit ontvang je van de opleiding per mail meer informatie over de locatie, (de duur van) het programma en hoe je je voorbereidt.
     
 3. Definitieve keuze
  Op basis van jouw ervaring van de matchingsactiviteit en de feedback die je van de docent hebt gekregen beslis je zelf of je definitief met deze opleiding wilt starten.

Vragen?

Heb je nog vragen over matching bij de opleiding Literatuurwetenschap? Stuur dan een e-mail naar matching.gw@uu.nl. Algemene informatie over matching vind je op www.uu.nl/matching.

Meldpunt studiekeuzecheck

Het checken of een opleiding bij je past, doen we bij de Universiteit Utrecht door middel van matching. Landelijk wordt de term studiekeuzecheck gebruikt. Heb jij een klacht over hoe je bent geïnformeerd over de studiekeuzecheck, hoe deze is verlopen, over het advies dat je hebt gekregen? Meld deze of alle andere opmerkingen die je hebt over de studiekeuzecheck dan bij het meldpunt studiekeuzecheck.