Waarom in Utrecht

Geen university college

Liberal Arts and Sciences studeren aan de Universiteit Utrecht is niet hetzelfde als studeren bij een university college. Bij LAS heb je een groter vakkenaanbod en meer keuzeruimte. Ook word je vaak direct aangenomen voor een master. Dus zonder schakeljaar. De studie is Nederlands- en Engelstalig en je woont niet op een campus. Daarnaast is er (behalve de matching) geen selectie of loting. Op deze wijze Liberal Arts and Sciences studeren kan alleen in Utrecht.

Hoorcollege 5%
Werkcollege 30%
Practicum 0%
Groepswerk 30%
Zelfstudie 35%

Studievereniging Atlas

Bij LAS studeren hoort de studievereniging Atlas. Atlas zorgt voor de nodige binding binnen een opleiding waarbij iedereen een andere richting volgt. De studievereniging organiseert leuke borrels en feesten, maar je kunt er ook terecht voor korting op je studieboeken en hulp met het kiezen van je hoofdrichting.

 

 

 

De groep LAS-studenten is enorm hecht. Iedereen is welkom en doordat iedereen (bijna) alles interessant vindt, worden er vaak heel interessante gesprekken gevoerd, met inzichten vanuit allerlei opleidingen en perspectieven waar je zelf niet aan had gedacht.
Jessie Poelsma

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Liberal Arts and Sciences (LAS) in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van LAS.

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht