Mogelijke beroepen

Gezocht: kritische wereldburgers

Na een bachelor gaan de meeste studenten verder met een aansluitende master. Met een master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Het ligt er maar net aan in welke richting jij je hebt gespecialiseerd.

In de politiek en in andere maatschappelijke sleutelfuncties zijn mensen nodig die het grotere plaatje in het oog weten te houden. Mensen die de creativiteit en de visie in huis hebben om tegenstellingen te kunnen overbruggen. Als afgestudeerde in Liberal Arts and Sciences ben je breed inzetbaar.

Academisch diploma

Anders dan bij beroepsopleidingen word je op de universiteit vaak niet opgeleid voor een specifiek beroep. Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over academisch werk- en denkniveau beschikt. Hiermee kun je na je studie alle kanten op.

Professionals aan het woord

Afgestudeerde Marien Baerveldt is sociaal ondernemer. Merit Snoeijer ging na haar onderzoeksmaster Landschapsgeschiedenis werken bij JongeHonden. Ze zette ook haar eigen redactiebedrijf op ('Ik lees je brief') en is lid van de Raad van Advies van Staatsbosbeheer.