Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de opleiding Liberal Arts and Sciences (LAS) in Utrecht. Zo kun je een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je de ervaringen bekijken van studenten die de opleiding zelf volgen.

Kom naar de open dag

Rebecca vertelt je hoe het is om te studeren in de Utrechtse binnenstad

Bezoek tijdens de Open Dag de informatiemarkt waar je al je vragen kunt stellen aan docenten en studenten, geef je op voor de campustours door onze panden in de historische binnenstad of volg een proefcollege. Je kunt ook informatie krijgen over financiën, hulp bij je studiekeuze, honours, studeren met een functiebeperking, sporten en meer.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen waar je kunt kennismaken met deze opleiding zijn:

  • vrijdag 17 november (op locatie)
  • zaterdag 18 november (op locatie)
Houd mij op de hoogte

Proefstuderen

Wil je weten hoe het is om Liberal Arts and Sciences (LAS) te studeren in Utrecht? Kom dan vóór je aanmelding een dagje meelopen. Na je aanmelding ga je ook meedoen aan matching. 

Meeloopdagen

Tijdens een meeloopdag volg je een of meerdere colleges en krijg je uitgebreid de kans om te praten met studenten en docenten. Je kunt als je dat leuk vindt ook op bezoek gaan bij Studievereniging Atlas. Je bent welkom als 5- of 6-vwo'er, studieoverstapper of HBO-student en als je al eens een Open Dag hebt bezocht.

Matching

Na je inschrijving doe je ook mee aan een matchingstraject. Dit lijkt op een meeloopdag, maar is verplicht en de laatste officiële check of de opleiding bij je past. Je bestudeert thuis lesstof, maakt opdrachten, volgt in Utrecht een college en maakt een toets. Daarna krijg je een niet-bindend advies over of de studie goed bij je past. Het dé plek om je medestudenten (en docenten) alvast te leren kennen. 

Data meeloopdagen

Leuk dat je interesse hebt in een meeloopdag! Houd deze pagina goed in de gaten voor de meeloopdagen van collegejaar 2023-2024. Met specifieke vragen over de opleiding of een meeloopdag kun je een mail sturen naar het LAS Infoteam: LASinfo.gw@uu.nl. Voor andere vragen of speciale verzoeken kan je het Onderwijssecretariaat mailen via onderstaande button.

Stuur een bericht

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding LAS een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.

Doordat ik altijd verschillende vakken volg, die verschillende onderwerpen op de kaart zetten, is geen enkele week voor mij hetzelfde. Juist deze veelzijdigheid en onvoorspelbaarheid zorgen ervoor dat ik gemotiveerd en geprikkeld blijf!

Mariëlle Lassche, student