Vind jij heel veel verschillende vakgebieden en disciplines interessant? Denk je graag over grenzen heen en vind je het leuk om veel samen te werken? Dan is de opleiding Liberal Arts and Sciences (LAS) wellicht een goede match voor jou!

De wereld verbeteren

Al sinds de oudheid leeft het idee dat je niet alleen kennis vergaart voor jezelf, maar dat je die ook gebruikt om de wereld te verbeteren. Om maatschappelijke problemen op te lossen heb je namelijk mensen nodig die over de grenzen van hun vakgebied heen kijken én samenwerken. 

Een brede blik

Tijdens de studie LAS denk je na over globalisering, klimaatverandering of het samenspel van markt en macht. Dat doe je vanuit verschillende perspectieven. Je wordt zo opgeleid tot een creatieve en kritische wereldburger. In het eerste jaar leg je een brede basis, maak je kennis met verschillende vakgebieden en leer je wetenschappelijke vaardigheden als schrijven en onderzoeken. Vervolgens kies je voor een specialisatie. Als LAS-student vind je een brede blik belangrijk, dus je blijft ook verbanden leggen.

De groep LAS-studenten is enorm hecht. Iedereen is welkom en doordat iedereen (bijna) alles interessant vindt, worden er vaak heel interessante gesprekken gevoerd, met inzichten vanuit allerlei opleidingen en perspectieven waar je zelf niet aan had gedacht.

De ideale LAS-student

Wil je meer weten over de problematiek van ontwikkelingslanden, maar ook over het menselijk bewustzijn en de evolutieleer? Ben je benieuwd naar de invloed van de wereldliteratuur op films, maar wil je ook computerprogramma´s kunnen schrijven? Ben je avontuurlijk, proactief en flexibel? Beschik je over een flinke dosis discipline en doorzettingsvermogen? Liberal Arts and Sciences is bedoeld voor nieuwsgierige jonge mensen die zich niet willen beperken tot één vakgebied en die het een uitdaging vinden om hun eigen unieke studieprogramma zelf samen te stellen. 

Je moet Liberal Arts and Sciences in Utrecht studeren, omdat

  • we uniek zijn! We hebben een groot vakkenaanbod en veel keuzeruimte. De studie is Nederlands- en Engelstalig en je woont niet op een campus. Daarnaast is er geen selectie of loting. Op deze wijze LAS studeren kan alleen in Utrecht.

  • je lid kunt worden van Studievereniging Atlas. Zij zorgen voor de nodige binding binnen een opleiding waarbij iedereen een andere richting volgt. Zij organiseren activiteiten zoals borrels, feesten, studiereizen, sportactiviteiten, geven je korting op je studieboeken en helpen je met het kiezen van je hoofdrichting.

  • je dan extra uit je studie kunt halen. Bij Liberal Arts and Sciences in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. 

  • je dan in bruisend en sfeervol Utrecht studeert. Je krijgt les in het centrum, in monumentale panden rondom de Domkerk. Lees meer over de Utrechtse Introductietijdop kamers gaanstudentenorganisatiescultuur en sport en uitgaan.

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding Liberal Arts and Sciences een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.

In het kort

Diploma: 
BA (Bachelor of Arts) / BSc (Bachelor of Science)
Voertaal: 
Engels, Nederlands
Studievorm: 
Voltijd
Studieduur: 
3 jaar
Start: 
September
Collegegeld: 
Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2023-2024): € 2.314

Instellingstarief 2023-2024: € 12.922 (EU), € 14.665 (niet-EU)

Meer informatie over collegegeld
Toelating: 
Matching
Croho code: 
50393