Waarom in Utrecht

Filosofie van de geest

De opleiding Kunstmatige intelligentie in Utrecht onderscheidt zich door het brede aanbod aan vakken. De opleiding is minder technisch opgezet dan andere KI-opleidingen, waar bijvoorbeeld de nadruk ligt op het ontwerpen van robots. In Utrecht is de opleiding veel meer gericht op theorie en logisch denken. Ook besteden we veel aandacht aan de filosofie van de geest. Wat is denken? Wat is intelligentie? 

Studievereniging Incognito

De Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie (USCKI), ook wel Incognito, is een trekpleister voor actieve KI-studenten. Incognito organiseert uiteenlopende activiteiten: borrels, studiereizen, sportactiviteiten, filmavonden en uitstapjes, bijvoorbeeld naar het Donders Instituut.

Ook houdt Incognito een database bij met informatie over vakken, boeken en oefententamens. Voor iedere tentamenweek wordt er een studiemiddag georganiseerd. 

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Kunstmatige intelligentie in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van Kunstmatige intelligentie.

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht