Vergelijkbare opleidingen

Vind je de IT sector interessant, maar weet je niet welke studie het beste bij jou past? Geen paniek! Om jou te helpen bij het maken van een keuze bespreken studenten Joris, Teun, Tieke en Victor maandelijks in een podcast een aantal IT-thema’s en vertellen ze welke IT-aspecten je met welke opleiding onderzoekt. Beluister de podcast via SoundcloudSpotify, of...

Check de podcast met beeld

Het kan natuurlijk zijn dat je nog niet helemaal zeker weet of deze opleiding iets voor jou is. Misschien wil je je niet alleen op Kunstmatige intelligentie focussen en zijn er ook nog andere vakgebieden die je interesseren. Om je te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van vergelijkbare opleidingen.

Vergelijkbare UU-opleidingen

De bacheloropleiding Kunstmatige Intelligentie komt inhoudelijk en qua technische vaardigheden die je opdoet het meeste overeen met de bacheloropleidingen informatica en informatiekunde. Maar KI is meer dan dat. KI is een interdisciplinaire opleiding waarbij je ook leert over filosofie, psychologie en taalkunde: vakgebieden die ook op zichzelf te bestuderen zijn. Door de interdisciplinaire insteek heeft KI daarnaast raakvlakken met andere interdisciplinaire opleidingen die niet puur gericht zijn op intelligentie, zoals Taal- en cultuurstudies en Liberal Arts and Sciences.

Vergelijkbare opleidingen KI
Gebruik rechtermuisknop 'afbeelding openen in nieuw tabblad' voor een grotere versie van deze afbeelding.

Studenttevredenheid 2022

Elk jaar worden studenten van deze opleiding gevraagd wat ze van de opleiding vinden. In de Nationale Studenten Enquête is Kunstmatige intelligentie aan de Universiteit Utrecht beoordeeld door 141 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met een 3,8 op een schaal van 1 tot 5. Het landelijk gemiddelde van de Kunstmatige intelligentie opleidingen ligt met 1103 respondenten ook op een 3,8 (bron: NSE 2022).

 

UU

Landelijk

Algemeen oordeel

3,8

3,8

Inhoud

3,9

3,7

Docenten

3,7

3,7

Studiebegeleiding

4,1

4,0

Algemene sfeer

4,0

4,0

Studiefaciliteiten

4,0

4,1

Kunstmatige intelligentie in cijfers

Bekijk hier Kunstmatige intelligentie in cijfers. Op die manier kun je deze studie vergelijken met het landelijk gemiddelde van deze opleiding. 

Foto: Tim Vermeire