Selectie

Fase 1: inschrijven

Vanaf 1 oktober 2019 kun je je via Studielink inschrijven voor een opleiding voor het studiejaar 2020-2021. Doe vóór uiterlijk 15 januari 2020 een inschrijfverzoek in Studielink voor de bacheloropleiding Kunstmatige intelligentie. 

Na het indienen van je inschrijfverzoek krijg je een e-mail met de inloggevens voor OSIRIS Online Application. Daar vul je het aanmeldformulier in en kun je de gevraagde documenten uploaden.

De deadline voor het indienen van een inschrijfverzoek is 15 januari 2020. Alle e-mails die we versturen worden gestuurd naar het e-mailadres waarmee je in Studielink staat ingeschreven. Houd dus je e-mail (óók je spambox) in de gaten!

Om mee te kunnen doen aan de selectie moeten de volgende documenten uiterlijk 31 januari 2020 bij ons binnen zijn:

  • ingevuld aanmeldformulier
  • ingevulde profieltest (deze ontvang je na 15 januari per mail)
  • cijferlijst van 5 naar 6 vwo (Als je die niet (meer) hebt of wanneer je een andere vooropleiding hebt gedaan hoef je dit niet te uploaden.)

Fase 2: selectiedag

Als je alle stukken uiterlijk op 31 januari hebt ingediend, krijg je een uitnodiging voor de selectiedag op 15 februari 2020. Tijdens de selectiedag maak je 2 kennistoetsen en beantwoord je vragen over je beeld van de opleiding en je motivatie. 

Heb je je ingeschreven voor zowel Kunstmatige intelligentie als Diergeneeskunde? Dan moet je op 15 februari aan beide selectiedagen meedoen. Laat dit ons vóór 31 januari weten via toelating.ki@uu.nl zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken

Woon je in het buitenland en kun je niet op 15 februari in Utrecht zijn voor de selectiedag? Laat het ons vóór 31 januari weten via toelating.ki@uu.nl zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. NB: dit geldt alleen als je in het buitenland woont, niet wanneer je er tijdelijk verblijft (bv. vanwege vakantie, reis of tussenjaar).

Fase 3: ranking en toelating

Op 15 april krijg je via Studielink bericht over je rangnummer. Als je rangnummer gunstig genoeg is voor plaatsing (tussen de 4 en 150) krijg je (ook via Studielink) meteen een plaats aangeboden .

Je moet binnen 2 weken je plaats accepteren (of weigeren) in Studielink. Doe je dit niet, dan ben je je plaats kwijt en kun je in studiejaar 2020-2021 geen Kunstmatige intelligentie studeren. Houd daarom vanaf 15 april je e-mail (óók je spambox) goed in de gaten.

Is je rangnummer hoger dan 150, dan word je op een wachtlijst geplaatst. Rangnummers dichtbij 150 hebben een goede kans om nog steeds een plaats te krijgen. Je krijgt hierover via de mail bericht. Hoe hoger je rangnummer, hoe kleiner de kans dat je nog een plaats krijgt aangeboden. De kans bestaat dat je definitief niet wordt geplaatst voor de opleiding. Het is dus belangrijk om op tijd na te denken over een alternatieve studiekeuze.

Gereserveerde plaatsen

Er worden 3 plaatsen gereserveerd voor bezwaarzaken. Alle nog openstaande gereserveerde plaatsen worden op 1 juli 2020 aangeboden.

Als je tweede keuze

  • een andere opleiding met numerus fixus is, zorg dan dat je je daarvoor ook uiterlijk 15 januari aanmeldt in Studielink.
  • een opleiding is met een andere vorm van selectie dan numerus fixus, let dan goed op: de aanmelddeadline verschilt per opleiding.
  • een opleiding met matching is, zorg dan dat je je uiterlijk 1 mei in Studielink aanmeldt.
  • een opleiding is in een ander land dan Nederland, dan gelden andere deadlines.

Belangrijke documenten

Vragen?

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar het Studiepunt Geesteswetenschappen studiepunt.gw@uu.nl.

Voor de algemene spelregels voor fixusopleidingen en mogelijke uitzonderingen op regels kijk op www.uu.nl/fixus