Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen? Overweeg dan om deel te nemen aan het Humanities Honours Programme (HHP) voor onderzoekende bachelorstudenten met een brede interesse óf kies ervoor om naast je studie Kunstgeschiedenis nog een tweede bacheloropleiding te volgen en zo twee volwaardige diploma's te halen. Op deze pagina lees je alles over deze opties.

Humanities Honours Programme

Onze studenten vertellen over hun ervaringen met HHP

Als Humanities honoursstudent ben je extra betrokken bij het vormen van je eigen onderwijs en volg je, samen met studenten van andere bacheloropleidingen, discussiebijeenkomsten over wetenschappelijke boeken en artikelen, maak je een podcast of documentaire, of organiseer je een symposium of lezing.

Wat ga ik doen als honoursstudent Kunstgeschiedenis?

Je verdiept je in je eigen vakgebied en kijkt over de grenzen van dat vakgebied naar verwante bacheloropleidingen om je horizon te verbreden. Een deel van het programma is ingebed in je opleiding, een deel is aanvullend. Je volgt vakken en neemt deel aan excursies, projecten, reizen, publicaties en seminars. 

Is het honoursprogramma iets voor mij?

Zoek je verdieping binnen je eigen opleiding of wil je over de grenzen van je eigen vakgebied heen kijken door perspectieven uit andere vakgebieden erbij te betrekken? Heb je een brede interesse op het gebied van geschiedenis, kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, filosofie, religiewetenschap, kunstmatige intelligentie, talen, literatuur en communicatie? En heb je belangstelling voor maatschappelijke vraagstukken? Dan is HHP iets voor jou!

Descartes College

Wil je ook honoursonderwijs volgen met studenten van alle bacheloropleidingen (niet alleen geesteswetenschappen-, maar bijvoorbeeld ook bètastudies)? Dan is het Descartes College misschien meer iets voor jou. Hier volg je, als onderdeel van je honoursprogramma, interdisciplinaire honourscursussen en ontmoet je docenten en studenten uit alle studierichtingen.

Volg een tweede bachelor

Studeer je makkelijk en wil je jezelf verder uitdagen? In de loop van je eerste jaar kun je in overleg met je tutor en studieadviseur ervoor kiezen om naast Kunstgeschiedenis nog een andere bacheloropleiding te doen. Beide bacheloropleidingen kun je meestal binnen vier jaar afronden en leiden tot twee volwaardige bachelordiploma’s. Je studieplanning is hierbij altijd maatwerk, deze stel je samen met je studieadviseur op.

Tijdens de introductieweek krijg je meer informatie. Je maakt dan ook kennis met je tutor en gaat met elkaar in gesprek als je belangstelling hebt voor deze optie. Als je meer wilt weten kun je mailen naar studiepunt.gw@uu.nl.

Foto: Tim Vermeire