Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de opleiding Kunstgeschiedenis in Utrecht. Zo kun je een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je de ervaringen bekijken van studenten die de opleiding zelf volgen.

Kom naar de open dag

Rebecca vertelt je hoe het is om te studeren in de Utrechtse binnenstad

Bezoek tijdens de Open Dag de informatiemarkt waar je al je vragen kunt stellen aan docenten en studenten, geef je op voor de campustours door onze panden in de historische binnenstad of volg een proefcollege. Je kunt ook informatie krijgen over financiën, hulp bij je studiekeuze, honours, studeren met een functiebeperking, sporten en meer.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dag waar je kunt kennismaken met deze opleiding is op zaterdag 9 maart (op locatie).

Ongeveer drie weken van tevoren maken we het programma bekend. Laat je e-mailadres achter, zodat we je op de hoogte kunnen houden.

Herinner mij

Proefstuderen

Wil je weten hoe het is om Kunstgeschiedenis te studeren in Utrecht? Kom dan vóór je aanmelding een dagje meelopen. Na je aanmelding ga je ook meedoen aan matching. 

Meeloopdagen

Tijdens een meeloopdag volg je een of meerdere colleges en krijg je uitgebreid de kans om te praten met studenten en docenten. Je kunt als je dat leuk vindt ook op bezoek gaan bij Studiestichting Art. Je bent welkom als 5- of 6-vwo'er, studieoverstapper of HBO-student en als je al eens een Open Dag hebt bezocht.

Matching

Na je inschrijving doe je ook mee aan een matchingstraject. Dit lijkt op een meeloopdag, maar is verplicht en de laatste officiële check of de opleiding bij je past. Je bestudeert thuis lesstof, maakt opdrachten, volgt in Utrecht een college en maakt een toets. Daarna krijg je een niet-bindend advies over of de studie goed bij je past. Het dé plek om je medestudenten (en docenten) alvast te leren kennen. 

Aanmelden meeloopdagen

Leuk dat je interesse hebt in een meeloopdag! Schrijf je via de button hieronder in voor een van de meeloopdagen van collegejaar 2023-2024. Heb je vragen of speciale verzoeken? Mail dan het onderwijssecretariaat via onderstaande button.

Schrijf je in
SPECIALE VERZOEKEN/VRAGEN

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding Kunstgeschiedenis een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.

Als ik iets heb geleerd over mezelf door kunstgeschiedenis, is dat ik het niet fijn vind om te ver in de toekomst te kijken. Ik kijk liever naar wat er op m’n pad komt.

Leila Linneman, student