Waarom in Utrecht

Topopleiding

Keltische talen en cultuur in Utrecht is de enige plek in Nederland – en zelfs in de Benelux – waar je een opleiding Keltisch kunt volgen.

Bovendien wordt de bachelor goed beoordeeld door studenten. In de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 geven studenten Keltisch een 4,6 (op een schaal van 5) voor tevredenheid over hun opleiding. De NSE is het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek voor alle studenten in het hoger onderwijs.

De opleiding krijgt al jaren van de Keuzegids Universiteiten een kwaliteitszegel, omdat zij tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoort.

Niet één, maar twee oude talen

In tegenstelling tot de meeste opleidingen Keltisch in het buitenland, leer je in Utrecht niet één, maar twee oude talen: Oudiers en Middelwelsh. Daarom kun je in Utrecht vergelijkend onderzoek doen naar de talen en de culturen. De bredere basis maakt het ook goed mogelijk om aansluiting te krijgen bij partneruniversiteiten in Ierland en Wales.

Engelse variant: Celtic Studies

Heb je de ambitie om Keltisch volledig in het Engels te doen? Dat kan! met ons programma Celtic Studies volg je al je vakken in het Engels en leer je ook je werk te presenteren in deze taal, zowel schriftelijk als mondeling.

Persoonlijke aandacht

Tijdens je studie heb je veel contact met docenten en krijg je persoonlijke aandacht en begeleiding. Het is een kleine opleiding, dus kun je een goed contact met de docenten opbouwen; ze zijn gemakkelijk te benaderen met vragen en weten waar jij naartoe wilt.

Gemotiveerde omgeving

Studenten die kiezen voor Keltisch, doen dit vanuit een fascinatie voor de talen en cultuur. Ze kiezen bewust voor een uniek afstudeerprofiel en een studie die ze bovenal ontzettend interessant vinden. Niet iedereen durft dit, en daarom is de opleiding niet groot. Dit betekent dat je kunt rekenen op een hechte community, met medestudenten die net zo enthousiast zijn als jij. Dit zal je ook stimuleren je volop in de Keltische talen en culturen onder te dompelen.

Studievereniging Asterix

Asterix is al een aantal jaren de actieve studievereniging van Keltische talen en cultuur aan de Universiteit van Utrecht. Zij zorgen voor allerlei leuke activiteiten, plannen lezingen en verzorgen de introductieweek. Ook organiseren zij de jaarlijkse studiereis en met korting studieboeken aan.

Op de website van Asterix lees je alles over je vakken, docenten en links naar de benodigde boeken.

Buitenland

Studeren in het buitenland is dé manier om je vrije keuzeruimte in te vullen. Door aan universiteiten in (vroegere) Keltische gebieden te studeren, kom je ook in aanraking met de moderne varianten van de Keltische talen; een leuke en nuttige aanvulling. Er bestaan zeer goede contacten met universiteiten in Ierland, Engeland, Schotland, Wales en Frankrijk.

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Keltische talen en cultuur in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van Keltische talen en cultuur.

Bovendien heb je bij Keltische talen en cultuur de mogelijkheid om je bachelor te combineren met een ander programma binnen talen, communicatie en culturen. Je haalt dan twee diploma’s! Lees meer over de dubbele bachelor.

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht