Waarom in Utrecht

Docenten

De docenten van de bachelor Italiaans in Utrecht krijgen al jaren lof van de studenten, zo ook weer in de Keuzegids Universiteiten 2015. Ook inhoudelijk krijgt de opleiding een compliment. Daarnaast is de studielast in goed balans met het aantal studiepunten.

Focus op Italië en de Italiaanse cultuur

Bij Italiaans in Utrecht bestudeer  je niet alleen de taal. Ook het land en de cultuur leer je dusdanig goed kennen dat je aan toekomstige werkgevers een interessante expertise kunt bieden.

Kleinschalig en persoonlijk

Italiaanse taal en cultuur is een kleine opleiding met een ongedwongen sfeer. Er is ruimte om te werken vanuit je persoonlijke interesses. We hebben veel docenten uit Italië. Zij betrekken studenten op een persoonlijke manier bij de taal. Neem een kijkje in deze 'community' op de facebookgroep van Italiaans. 

Buitenland

Tijdens je studie kun je een periode in Italië te studeren. Taal en cultuur gaan dan pas echt leven. Volg in je eerste jaar bijvoorbeeld een zomercursus in Italië. Ook organiseert de opleiding verschillende excursies.

Excursie Italië
Studenten tijdens evenementen en excursies

Gastdocenten

Maar Italië komt ook naar jou toe. De opleiding nodigt regelmatig Italië-kenners, journalisten en andere experts uit als gastdocent. Bekijk de agenda van de Italian Research Seminar Series @ Utrecht (IRSU).

Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen en je talenten ontwikkelen? Bij Italiaanse taal en cultuur in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Lees meer over het honoursonderwijs van Italiaanse taal en cultuur.

Bovendien heb je bij Italiaanse taal en cultuur de mogelijkheid om je bachelor te combineren met een ander programma binnen talen, communicatie en culturen. Je haalt dan twee diploma’s! Lees meer over de dubbele bachelor van Italiaanse taal en cultuur.

En tot slot...de stad zelf!

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Je krijgt les in het centrum van Utrecht, in monumentale panden rondom de Domkerk, op loopafstand van het station en de Universiteitsbibliotheek.

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

Domkerk, Utrecht