Mogelijke beroepen

Italië-kenners gezocht

Na een bachelor gaan de meeste studenten verder met een aansluitende master. Met een master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Het ligt er maar net aan in welke richting jij je hebt gespecialiseerd.

Na afloop van je opleiding ben je een echte Italië-kenner, wat je aantrekkelijk maakt op de arbeidsmarkt. Het Italiaans blijft zeldzaam in het bedrijfsleven en kennis van het Italiaans helpt je altijd als je in een internationale onderneming aan de slag wilt. Studenten Italiaans in Utrecht weten dan ook vaak heel mooie functies te bemachtigen, ook in Italië zelf!

Academisch diploma

Anders dan bij beroepsopleidingen word je op de universiteit vaak niet opgeleid voor een specifiek beroep. Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over academisch werk- en denkniveau beschikt. Hiermee kun je na je studie alle kanten op.

Een indruk van het werkveld van de alumni van Italiaans krijg je via de LinkedIn groep Comunità Italianisti Alumni Utrecht (CIAU). 

Professional aan het woord

Afgestudeerde David Napolitano doet promotieonderzoek aan de Universiteit van Cambridge. Lees zijn testimonial.

Taaldocent

Als docent taal geef je les in Nederlands, Frans, Duits, Spaans of Engels. Je leert jongeren alles over de grammatica, woordenschat, uitdrukkingen en uitspraak van deze taal. Daarbij ben je als docent verantwoordelijk voor de vooruitgang van de jongeren.

Adviseur voor tweede en vreemde taalonderwijs

Hoe ga je om met tweede of vreemd taalonderwijs? Hoe leren leerlingen het beste een nieuwe taal? Jij zorgt ervoor dat je alle informatie hebt, de voor- en nadelen weet en de gevolgen overziet. Op basis daarvan geef jij een advies aan de werkgever.

Medewerker ambassade

Je vertegenwoordigt Nederland in het buitenland, of een ander land in Nederland. Je onderhoudt contacten met politici, pers en culturele instanties uit beide landen.

Medewerker uitgeverij

Je scout literair talent en begeleidt auteurs bij het schrijven en in de markt zetten van hun boeken. Ook redigeer je manuscripten.

PhD Comparative Literary Studies

Als promovendus in Comparative Literary Studies voer je na je studie, onder begeleiding van een hoogleraar, een onderzoek uit op het gebied van de literatuurwetenschap. Dat doe je bijvoorbeeld aan het Utrechtse Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek.

Je onderzoek zal zich richten op de rol van literatuur in de Europese maatschappij, maar kan zich ook richten op Noord- of Zuid-Amerika. Je bent als promovendus op de hoogte van de ontwikkelingen in de literaire studies en baseert hierop een sociaal en wetenschappelijk relevant onderzoeksplan. Je voornaamste bezigheid is jouw onderzoek, maar je begeleidt ook studenten en volgt verdiepende lessen.

Je sluit je promotieonderzoek af met het schrijven en verdedigen van een proefschrift. Hiermee behaal je een docterstitel, afgekort met dr.

Museummedewerker

Je werkt samen met het bestuur en de conservator in het museum om tentoonstellingen en het onderhouden van de collectie zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook help je mee aan het opzetten van nieuwe tentoonstellingen en rondleidingen. Je gebruikt hiervoor je opgedane kennis en doet onderzoek naar het onderwerp van de tentoonstelling.