Extra uitdaging

Wil je meer uit je studie halen? Zowel binnen als buiten de universiteit zijn er verschillende mogelijkheden om je te verbreden of te verdiepen. Zo kun je aan de slag bij Studievereniging Etna, deelnemen aan het Humanities Honours Programme of naast je studie Italiaans nog een tweede bacheloropleiding volgen. Op deze pagina lees je alles over deze opties.

Studievereniging Etna

Vind je het interessant om je medestudenten beter te leren kennen en leuke dingen te organiseren? Word dan commissielid bij Studievereniging Etna en organiseer o.a. lezingen, borrels, museumbezoeken, wijnproeverijen, korting op boeken én reizen naar de mooiste plekken in Italië.

Volg een tweede bachelor

Studeer je makkelijk en wil je jezelf verder uitdagen? In je eerste jaar kun je in overleg met je studieadviseur en tutor een tweede bacheloropleiding volgen. Dat kan een andere taal zijn, of iets heel anders. Beide opleidingen kun je meestal binnen vier jaar afronden en leiden tot twee volwaardige diploma’s.

Humanities Honours Programme

Als Humanities honoursstudent maak je in je tweede en derde studiejaar deel uit van een community met studenten van andere bacheloropleidingen en bent extra betrokken bij het vormen van je eigen onderwijs. Je discussieert over wetenschappelijke artikelen, maakt een podcast of documentaire en neemt deel aan excursies, projecten, reizen, publicaties en seminars.

Descartes College

Wil je nog breder honoursonderwijs volgen? Niet alleen met studenten van je eigen faculteit, maar van de hele universiteit? Dan is het Descartes College misschien meer iets voor jou. Hier volg je interdisciplinaire honourscursussen en ontmoet je docenten en studenten uit alle studierichtingen.

Leren buiten de universiteit

Je kunt in je vrije tijd cursussen buiten de Universiteit Utrecht volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij KNIR. Zij bestuderen Rome, Italië en de Italiaanse cultuur. Ook bij NIKI kun je cursussen volgen op het gebied van Italiaanse kunst(geschiedenis) en relaties tussen Nederland en Italië.

Praat mee met de opleiding

Wil je meepraten over het onderwijs? Neem dan plaats in de opleidingscommissie (OC) en denk mee over de vakken. Op zoek naar een bijbaantje? Je kunt de vergaderingen van de OC ook notuleren. Ook kun je als student-assistent de opleiding helpen bij de Open Dagen en meeloopdagen en het voorbereiden van onderwijs.